• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ștafeta combinată a fost cîștigată de echipele BPDS ”Fugler” și IPN

Ștafeta combinată a fost cîștigată de echipele BPDS ”Fugler” și IPN

There are no translations available.

Ștafeta combinată, consacrată memoriei angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) căzuți la datorie, desfășurată în Parcul Valea Morilor, a  fost cîștigată de echipele Brigăzii cu Destinație Specială ”Fulger” (prima grupă valorică) și Inspectoratului Național de Patrulare (IPN).

Selecționata Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale  a  sosit prima la finiș după încheierea ultimei etape (a 12-ea) din cadrul  primei curse, dar a fost penalizată pentru încălcarea regulamentului. În consecință, ea a fost cronometrată după parcurgerea celor aproximativ 4 kilometri în 11 minute și 44 de secunde în timp ce selecționata BPDS ”Fulger” a înregistrat timpul 11 minute și 36,5 secunde. ”Am învins pentru că am muncit mult la antrenamente”, astfel a comentat victoria repurtată responsabilul de sport la ”Fulger” Vasile Cara, campion european și mondial la lupta universală.

Pe locul trei s-a clasat reprezentativa Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”, care a parcurs ștafeta în 12 minute și 1,2 secunde.

Cîștigătoarea celei de-a doua curse (grupa a doua valorică), formația IPN a fost cronometrată în 12 minute și 29,8 secunde. ”Noi am devenit învingători, pentru că ne-am antrenat cu regularitate și am avut, în acest context, tot sprijinul șefului subdiviziunii, Marin Maxiani”, a declarat  Vasile Olaru, responsabil de pregătirea echipei.

Pe locul doi s-a situat lotul Inspectoratului de Poliție Ciocana, iar pe trei – echipa Inspectoratului de Poliție Buiucani.

”Important este, în primul rînd, să păstrăm memoria angajaților MAI căzuți la datorie. Aspectul sportiv al manifestării este pe planul secund”, a subliniat în alocuțiunea rostită la deschiderea ștafetei ministrul de Interne Oleg Balan. La manifestare au fost prezenți campionul olimpic Tudor Casapu, ex-viceministrul de Interne Andrei Pogurschi, toți șefii de subdiviziuni ai MAI.

Ştafeta combinată are frumoase tradiţii consolidate de-a lungul deceniilor. Ea a fost lansată în anii 60 sub egida Ministerului Afacerilor Interne, fiind dotată cu premiile ziarului ministerului ”Na boevom postu”. În continuare ea a fost consacrată memoriei locotenent-colonelului Andrei Bajenov, iar după declararea Independenței țării a fost dedicată memoriei colaboratorilor de poliție căzuți la datorie.

Ea se desfășura inițial pe străzile Chișinăului, iar finișul avea loc la Arcul de Triumf din centrul capitalei. O perioadă de timp competiția a avut loc în parcul din Valea Trandafirilor. După aceasta ștafeta s-a disputat timp de 19 ani la parcul Valea Morilor. Apoi întrecerea a fost transferată în parcul La Izvor. Anul trecut ea a revenit în parcul Valea Morilor unde este instalat monumentul în memoria colaboratorilor de poliție căzuți la datorie.

Stafeta include 12 etape. Lungimea ei este de aproximativ 4 kilometri. Competiția se desfășoară în două grupe valorice. În prima, cea mai competitivă, în ultimii ani de cele mai multe ori a învins selecționata Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”

Clubul Sportiv Central "Dinamo" asigură tradițional aspectul organizatoric pentru desfăşurarea cu succes a ştafetei.  Lupta pentru întîietate este, de regulă, tensionantă, interesantă. Practica acumulată de-a lungul anilor ne sugerează că și astăzi vom asista la o competiţie atractivă,  însoţită de multe emoţii pozitive. De regulă, participanţii dau  dovadă de o bună pregătire fizică, măiestrie sportivă înaltă, calităţi ce permit, contribuie la îndeplinirea cu success a obligaţiunilor de serviciu.