• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home

Официальный сайт Национальной Федерации Хоккея на Льду Республики Молдова

Președintele Federației, Iurie Topală își sărbătorește ziua de naștere

Postul de președinte al unei federații naționale se asociază astăzi, în primul rând, cu surplus de griji, bătăi de cap, căutări disperate de mijloace financiare pentru turnee, cantonamente, campionate, deplasări. Dacă accepți să fii liderul unei federații cu rezultate modeste, cu încercări de pionerat – totul se dublează, triplează chiar și este foarte dificil să găsești un asemenea om, pentru că el acceptă din start o povară prea mare și, vorba marelui cronicar basarabean Ioan Chirilă, patriarhul - recunoscut de toată lumea – al presei sportive scrise romănești, trebuie în această postură de campion-funcționar, pur și simplu, să crăpi de sănătate, ca și un mare campion olimpic.

Iurie Topală și-a asumat această responsabilitate, toate riscurile posibile și duce cu un stoicism greu de imaginat pe umerii săi Federația Moldovenească de Hochei pe Gheață.  Este, uneori, greu de imaginat că-i posibil așa ceva, dar iată că se poate. Întrebarea sinceră pe care și-o pun mulți este până când, cât timp va rezista? Indiferent de perioada de timp final înregistrat dumnealui a stabilit deja câteva recorduri în această funcție și toată lumea bună pe care a ajutat-o mereu cu o generozitate ieșită din comun îi dorește astăzi un sincer: ”La mulți ani!”

Обновлено (16.06.2020 18:52)

 

NHL va relua antrenamentele pe 10 iulie

Echipele din Liga profesionistă Nord-Americană de Hochei pe Gheață (NHL) vor putea efectua cantonamente centralizate începând cu 10 iulie. NHL și asociația jucătorilor au ajuns la un numitor comun în privința condițiilor organizării următoarei etape de pregătire pentru reluarea meciurilor.

Astfel, cantonamentele celor 24 de formații care vor continua sezonul ar putea dura până la trei săptămâni, iar jucătorii și membrii staff-urilor tehnice vor trebui să respecte toate condițiile medicale și de siguranță impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Între timp, unii hocheiști s-au întors voluntar la antrenamente în grupuri mici, care însă nu depășesc 6 jucători.
NHL planifică să reia meciurile la sfârșitul lunii iulie. Astfel, primele patru clasate din Conferința de Est vor juca între ele câte un meci pentru a determina capii de serie.

Aceeași regulă va fi aplicată pentru primele patru clasate din Conferința de Vest. Formațiile de pe locurile 5-12 în fiecare Conferință vor fi obligate să joace o rundă preliminară, până la trei victorii, pentru a determina celelalte 8 echipe calificate în primul tur al play-off-ului Cupei Stanley.

Обновлено (16.06.2020 08:13)

 

Sezonul NHL a fost sistat definitiv

Sezonul regulat al Ligii Profesioniste Nord-Americane de hochei (NHL) a fost sistat definitive din cauza coronavirusului. Cele 189 de meciuri rămase au fost anulate. Conducerea NHL a decis că, odată cu permisiunea autorităților, competiția va fi reluată cu partidele din faza play-off.  Startul va fi luat  în baza configurației clasamentelor de la momentul întreruperii sezonului regulat.

Play-off-ul va fi organizat într-un format inedit, cu 24 de echipe participante. Astfel, primele patru clasate din Conferința de Est sunt automat calificate pentru primul tur, dar vor juca între ele câte un meci pentru a determina care din ele vor fi ”capii de serie”. Aceeași regulă va fi aplicată și pentru primele patru clasate din Conferința de Vest.

Formațiile clasate pe locurile 5-12 în fiecare Conferință vor fi obligate să joace o rundă preliminară, până la trei victorii, pentru a determina celelalte 8 echipe calificate în primul tur al Cupei Stanley.

NHL planifică să reia meciurile la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august. Partidele rundei preliminare și cele pentru determinarea capilor de serie se vor disputa fără spectatori, în două orașe, care vor fi stabilite mai târziu. Fiecare club va putea delega la meciuri cel mult 50 de persoane, inclusiv jucători și membri ai staff-ului tehnic.

Обновлено (29.05.2020 21:09)

 

NHL a anunțat că speră să redeschidă bazele de antrenament

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) a anunţat că speră să redeschidă bazele de antrenament pentru jucători până la mijlocul sau finalul lunii mai, dacă restricţiile locale din timpul pandemiei de coronavirus vor permite reluarea activităţilor în grupuri reduse, relatează diferite surse electronice.

Sezonul NHL a fost suspendat la mijlocul lunii martie pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, cu trei săptămâni şi 189 de meciuri rămase de disputat din sezonul regulat. Play-off-ul pentru Cupa Stanley este programat să se încheie în iunie.

NHL şi Asociaţia Jucătorilor din NHL au anunţat că iau în calcul o nouă fază după cea actuală de autoizolare recomandată. ''Data precisă de trecere la faza a doua, în care jucătorii să îşi poată relua activitatea în grupuri mici la bazele de antrenamente rămâne nedeterminată'', au anunţat cele două organizaţii într-un comunicat comun. Liga şi sindicatul jucătorilor au precizat că nu au luat nici o decizie şi nu au stabilit o dată pentru o posibilă reluare a meciurilor.

În NHL s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în cele 31 de echipe din Statele Unite şi Canada. Statele Unite au înregistrat până acum 1.064.572 de cazuri de coronavirus şi 61.669 de decese provocate de COVID-19.

Обновлено (04.05.2020 21:30)

 

Канадский хоккеист рассказал о начавшемся алкоголизме из-за жизни в России

Канадский хоккеист Брэндон Сагдэн в подкасте Bucket Drop вспомнил о выступлении в Континентальной хоккейной лиге (КХЛ).

Сагдэн рассказал, как в 2009 году перешел в подольский «Витязь». По его словам, Россия показалась ему другим миром с вечно плохой погодой, а его командой руководил мафиози. «Эти полтора года один из самых депрессивных моментов в моей жизни. Должно было случиться чудо, чтобы человек на улице там улыбался. Очень депрессивно. Я тогда начал постоянно пить водку, чтобы забыться», — признался канадец.

В феврале этого года Сагдэн подписал контракт с командой Центральной хоккейной лиги «Талса Ойлерс». Большую часть карьеры канадец провел в низших североамериканских лигах.

За «Витязь» нападающий выступал с 2009-го по 2011 год. За это время он принял участие в 19 матчах, в которых набрал два очка при 206 минутах штрафа.

Обновлено (21.02.2020 23:25)