• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Футбол Evgheni Pațula s-a confesat din ce cauză a făcut uz de narcotice

Evgheni Pațula s-a confesat din ce cauză a făcut uz de narcotice

Unul dintre cei mai talentați jucători ai echipei Sheriff Tiraspol și  selecționatei Moldovei, Evgheni Pațula s-a confesat astăzi pe site-ul soccer.md din ce cauză a folosit substanțe stupefiante, fiind apoi obligat să abandoneze fotbalul, relatează MOLDPRES.

”Am locuit împreună cu părinții în condiții modeste într-un apartament cu o odaie din cartierul Vara. La vîrsta de 15 ani, în 1998,  am fost legitimat la Sheriff-2. Primul salariu (25 de dolari și bonusul de 25 dolari) l-am cheltuit împreună cu băieții din curte. Am început apoi să fiu remunerat și mai bine. Cu 50, 100, 400 dolari lunar… La 17-18 ani primeam deja 1000 de dolari lunar. Nu refuzam nimic băieților din curte, cartier. Mă străduiam să-i ajut pe toți. Eu am fost educat, în temei, de mediul din stradă. Au apărut mulți prieteni, ispite. N-am rezistat în fața lor. Am început să vizităm frecvent împreună localurile din Chișinău, Odesa”, s-a destăinuit jucătorul.

La vîrsta de 18 ani a semnat contractul cu Sheriff, primind un bonus de 25.000 dolari. ”Am procurat cu circa 8 500 de dolari un apartament cu trei odăi în centrul Tiraspolului, două automobile. Prietenii mă asaltau din toate părțile. Sheriff a încercat de cinci ori să mă întoarcă prin tratamente, în policlinici, pe calea cea dreaptă, dar zădarnic. Am fost trimis la echipa secundă, FC Tiraspol. Un an m-am tratat la Moscova. Apoi am nimerit în închisoare unde am stat aproape doi ani și jumătate. Cariera de fotbalist s-a încheiat la 23 de ani. Păcat că nu am rezistat tentațiilor. Nu doresc nici dușmanilor să treacă prin ce am trecut eu”, a conchis fostul membru al selecționatei Moldovei ajuns acum la 32 de ani.

La vîrsta de 18 ani el a fost convocat de Alexandru Spiridon în echipa națională. A jucat pentru ea 9 meciuri și a marcat 2 goluri. Sheriff a avut o ofertă pentru el de la clubul Șinnik Iaroslavl (Rusia), fiind și în vizorul cluburilor Borussia Dortmund (Germania),Lokomotiv Moscova (Rusia). Interviul acordat este primul după o pauză de circa 10 ani.