• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Футбол Cei mai la memorialul de fotbal ”Gheorghe Tegleațov”

Cei mai la memorialul de fotbal ”Gheorghe Tegleațov”

Echipa de fotbal din Chișinău a devenit cîștigătoarea memorialului de fotbal ”Gheorghe Tegleațov”,rezervat veteranilor, relatează MOLDPRES.

În meciul final ea a surclasat formația din Constanța (România) cu scorul 7-0. Golurile gazdelor au fost marcate de Viorel Frunză (10,33,46,77,80), Golban (13), Comlionoc (49). Portarul echipei cîștigătoare Mihai Moraru a parat două lovituri de la 11 metri (18,61).

Învingătoarea a evoluat în următoarea componență în meciul final: Moraru, Catcov, Iepureanu, Rebeja, Șișchin, Arlet, D.Oprea, Comlionoc, Guzun, Golban. Au mai jucat Lungu, Dobrovolschi, Munteanu, Crețu, Toloconnicov. Echipa a fost pregătită de Anatol Teslev.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Veaceslav Catcov, căpitanul echipei chișinăuiene, în vîrstă de 72 de ani. ”Este o onoare pentru mine să particip la acest turneu în memoria fostului coechipier Gheorghe Tegleațov”, a declarat la festivitatea de premiere laureatul.

Managerul echipei din Constanța a fost ex-chișinăuianul Valeriu Rogozenco, stabilit în România. ”Revin de fiecare dată cu mare plăcere la acest turneu, pentru că mă leagă multe amintiri memorabile, de neuitat despre meleagul natal”, s-a confesat la ceremonia de închidere oficialul, fost ziarist sportiv, șef al echipei de fotbal Zimbru Chișinău.

Pe locul trei s-a situat formația din orașul Pinsk (Belarus), care în disputa pentru acest loc a învins cu scorul 5-3 echipa din orașul Reni (Ucraina).

Competiția s-a desfășurat a zecea oară sub egida Federației Moldovenești de Fotbal și, în premieră, în memoria lui Gheorghe Tegleațov, care a decedat anul trecut. Lui îi aparține recordul meciurilor disputate sub culorile echipei Nistru Chișinău (453). ”A fost un jucător de excepție, fără calități fizice deosebite. A compensat totul printr-o tehnică ireproșabilă și devotament față de fotbal”, a declarat pentru agenție fostul coechipier Anatol Teslev.