• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Футбол Artur Ioniță la primul gol marcat în campionatul Italiei

Artur Ioniță la primul gol marcat în campionatul Italiei

Mijlocașul moldovean, Artur Ioniță (24 ani) a marcat ieri primul său gol în campionatul de fotbal al Italiei, Serie A, pentru echipa Hellas Verona FC.

El s-a remarcat în meciul disputat cu Torino. În minutul 64  fost introdus n teren, iar după două minute a pătruns cu balonul la picior în careul de 16 metri și a șutat pe jos, în colțul stîng al portarului. La puțin timp Torino a primit dreptul să execute o lovitură de la 11 metri, dar brazilianul Rafael a ratat. Partida s-a încheiat cu scorul 1-0.

Victoria repurtată i-a permis Veronei să urce pe locul trei în clasamentul campionatului. Ea totalizează 7 puncte. Liderii AS Roma și Juventus a acumulat cîte 9 puncte.”dedic acest gol tatălui. Sînt foarte bucuros că echipa a obținut trei puncte”, a declarat el la conferința de presă.

Artur Ioniță a debutat în septembrie curent în campionatul Italiei.El a jucat aproximativ 15 minute în partida din deplasare jucată cu Atalanta Bergamo, care s-a încheiat la egalitate (0-0). Mijlocașul moldovean a intrat în teren în ultimul sfert de oră cînd Hellas Verona lupta, în temei, pentru a menține rezultatul favorabil de pe tabela de marcaj. Excesul de zel, emoțiile s-au soldat pentru el atunci cu un cartonaș galben primit.

Anterior el a jucat primul meci oficial în Italia în Cupa acestei țări contra formației Cremonese, încheiat cu scorul 3-0.