• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Футбол Konoplyanka va juca în La Liga, la Sevilla

Konoplyanka va juca în La Liga, la Sevilla

Unul dintre cele mai așteptate transferuri ale verii s-a înfăptuit. Evgheni Konoplyanka, mijlocașul de 25 de ani care a uimit Europa cu Dnipro în stagiunea precedentă și-a găsit în sfîrșit echipă.

Dorit de opt echipe importante printre care Liverpool sau Tottenham, ucraineanul va evolua din stagiunea viitoare în La Liga.

Sevilla a anunțat pe site-ul oficial că a ajuns la un acord cu jucătorul care și-a petrecut ultimii 9 ani în tricoul celor de la Dnipro Dnipropetrovsk. "Clubul nostru a ajuns la un acord cu jucătorul, acesta urmînd să efectueze vizita medicală și să semneze contractul", au anunțat andaluzii pe site-ul oficial.

În acest sezon Konoplyanka a bifat 42 de partide în tricoul lui Dnipro, reușind să înscrie 8 goluri și să paseze decisiv în 7 rînduri.

Ucraineanul a fost cel mai curtat fotbalist al verii, avînd nu mai puțin de opt oferte pe masă, dintre care trebuie să aleagă. Exceptînd Sevilla, celelalte 7 cluburi care l-au ofertat au fost Galatasaray, Beșiktaș, FC Porto, Liverpool, Stoke City, Tottenham și West Ham.

Odată cu aducerea lui Konoplyanka, cîștigătoarea UEFA Europa League a ajuns la patru transferuri importante în această perioadă. Adil Rami, Michael Krohn-Dehli și Gael Kakuta sînt ceilalți 3 jucători transferați de andaluzi pînă acum în perioada de mercato.

Sursă – DIGIsport