• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта

Другие виды спорта

Roger Federer va juca la turnee doar în 2021

Operat de două ori la genunchi în primul semestru al anului 2020, Roger Federer (38 de ani) a anunţat ieri că nu va reveni în circuit, al cărui sezon este programat să se reia în august după cinci luni de pauză forţată, decât în 2021, relatează  diferite surse electronice.

"Este un an cu adevărat special până acum. Ultimul meu meci a fost în Africa de Sud cu Rafa (Nadal, la Cape Town în februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat două operaţii, cârje în timpul recuperării. Acum, nu mai este Wimbledon (programat iniţial între 29 iunie şi 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdicţie de călătorie", a spus Roger Federer în cursul unei videoconferinţe destinată prezentării la "Roger Centre Court" a bascheţilor creaţi de marca elveţiană On, specialistă în încălţămintea sport de alergare şi drumeţie, marcă cu care este asociat din 2019.

"Personal, a fost plăcut să rămân în acelaşi loc o perioadă atât de lungă. Nu am mai trăit asta de 20 de ani. Dar, bineînţeles că Wimbledon îmi lipseşte, bineînţeles că aş fi vrut să joc în acest moment, să fiu pe terenul central pentru două săptămâni", a recunoscut campionul elveţian.

"Desigur, unul din marile mele obiective este să pot juca anul viitor la Wimbledon, iar pentru acest lucru fac recuperare în fiecare zi, mă antrenez şi urmez un program de pregătire fizică de 20 de săptămâni anul acesta", a mai spus Federer.

Roger Federer a câștigat la Wimbledon pe 6 iulie 2003 primul din cele opt titluri pe iarba britanică. El are în palmares 20 de trofee de Grand Slam.

 

Veaceslav Gorpișin, cel mai bun handbalist moldovean

Veaceslav Gorpișin a fost desemnat de un grup de experți de la clubul de handbal Olimpus-85 SSSH-2 Chișinău cel mai bun jucător moldovean din toate timpurile, relatează MOLDPRES.

Argumentul principal care i-a determinat să-l desemneze pe primul loc a fost titlul de campion obținut la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) cu selecționata unificată a Uniunii Sovietice. Performerul este originar din Chișinău. Aici s-a format ca jucător, dar cel mai mari succese le-a obținut la Moscova. În prezent, este stabilit în Germania.

Locul doi în top i-a revenit lui Ivan Usatîi, originar din raionul Râșcani, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen (1972) în componența reprezentativei URSS, campion al Forțelor Armate în perioada sovietică cu echipa ȚSKA Moscova. Trăiește la Chișinău.

Pe locul trei a fost plasat Vadim Calaraș.  Este, ca și Veaceslav Gorpișin, Ivan Usatîi, maestru internațional. Doar acești trei jucători s-au învrednicit de acest titlu onorific în handbalul moldovenesc.

Urmează un grup de maeștri ai sportului, care au stabilit performanțe frumoase cu echipele pentru care au evoluat: Vladimir Tupkalo, Leonid Rapoport, Ivan Cuneț, Serghei Crasnîi, campion al Ungariei, Vladimir Liubarschi, Igor Rapoveț, campion al Belarusului, Andrei Nenița, premiant al Campionatului European, Mihail Pavlenco, frații Alexei și Alexandru Pervanciuc.

 

Campionul mondial Adam Malysz a fost infectat cu coronavirus

Fostul campion mondial la sărituri cu schiurile Adam Malysz (42 de ani) a anunţat, în social media, că este infectat cu noul coronavirus, transmite DPA.

El a precizat că nu are simptome, dar a fost testat după ce o persoană cu care a fost în contact a ieşit pozitivă la COVID-19. ''După cum ştiţi, am respectat regulile de siguranţă, dar se pare că nu a fost de ajuns. Fie ca acest lucru să fie un avertisment - aveţi grijă de voi şi fiţi atenţi'', a scris Malysz în reţelele de socializare.

Fostul sportiv are trei medalii de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, este câştigător a patru Cupe Mondiale şi a patru titluri de campion mondial.

 

Calendarul curselor de Formula 1 a fost revizuit

Calendarul curselor de Formula 1 al sezonului 2020 a fost revizuit din cauza pandemiei coronavirsusului, relatează diferite surse electronice.

Potrivit lor, sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 cuprinde pentru moment doar opt curse din cele 22 care trebuiau să aibă loc în acest an.

Pandemia de coronavirus a dus la amânarea sau anulare a primelor zece Mari Premii ale stagiunii.
Astfel, sezonul va debuta pe 5 iulie, la Spielberg, în Austria, iar Formula 1 încă păstrează speranţe că în 2020 vor putea avea loc între 15 şi 18 curse, anunţă Agerpres.

Programul curselor de Formula 1 din calendarul revizuit se prezintă în modul următor: 5 iulie Austria (Spielberg), 12 iulie Austria (Spielberg), 19 iulie Ungaria (Budapesta), 2 august Marea Britanie (Silverstone), 9 august Marea Britanie (Silverstone), 16 august Spania (Barcelona), 30 august Belgia (Spa-Francorchamps), 6 septembrie Italia (Monza).

 

Au fost desemnate cele mai bune handbaliste moldovene

Un grup de experți de la clubul de handbal Olimpus-85 SSSH-2 Chișinău le-au desemnat pe cele mai bune jucătoare moldovence din toate timpurile, relatează MOLDPRES.

”A fost dificil să o numim pe cea mai bună dintre ele din diferite considerente. În primul rând, fiindcă am luat în calculi mai multe rezultate, factori, inclusiv patriotismul lor. Cinci dintre ele sunt maestre internaționale. Am decis, până la urmă, ca acest top-5 să fie simbolic”, a declarat astăzi pentru  agenție antrenorul Leonid Gordievschi, care a activat în mai multe țări.

Conform lui, este de remarcat prima jucătoare care ne-a reprezentat cu mult succes pe arena internațională, Liuba Balan. Performanța cea mai înaltă înregistrată de ea este bronzul cucerit la Campionatul Mondial din Iugoslavia (1978) în componența selecționatei Uniunii Sovietice. Ea-i originară din Chișinău, premiantă a campionatelor URSS cu echipa Luci Moscova.  Performera este stabilită la Odesa (Ucraina), menține relații și în prezent cu oameni din handbalul moldovenesc.

O distincție și mai valoroasă  - bronz olimpic - a obținut Natalia Rusnacenco din Tiraspol (Olimpiada de la Seul, 1988, lotul URSS). Ea, însă nu a figurat în bilanțul final al evoluării solilor moldoveni, reprezentând Federația Rusă. ”Totuși, este a noastră. S-a transferat cu traiul la Moscova după ce a înregistrat în republica noastră, la nivel de cadete, rezultate meritorii”, a subliniat tehnicianul Boris Pogonii.

Performanțe de răsunet a fixat și Natalia Căldare din Cârnățeni (Căușeni). Ea-i campioană europeană de tineret cu selecționata URSS, multiplă premiantă a campionatelor Uniunii Sovietice cu formația Avtomobilist Baku. A jucat mulți ani cu succes și în campionatul Macedoniei de Nord, țară în care locuiește în prezent.

Campioană europeană de tineret, multiplă premiantă a campionatelor URSS cu echipa Avtomobilist Baku este și tiraspoleanca Tatiana Necaeva.  În onorificul top-5 a fost inclusă pe merit și maestra internațională Ludmila Avram, originară din Fălești, fost membră a selecționatei sovietice, jucătoarea-cheie a echipei Dinamo Chișinău, medaliată cu bronz a campionatului URSS din anul 1974.

În clasamentul alcătuit mai figurează un grup de jucătoare, toate maestre ale sportului: Nadejda Tașcii, deținătoare cu Dinamo Chișinău a Cupei Țărilor Baltice, Aliona Platon, ocupantă a locului trei în turneul intercluburi europene al Federației Europene de Handbal (EGF) cu formația Gerce Petrov din Macedonia de Nord, Natalia Doagă, campioană mondială de tineret (1989, Italia), Irina Volosnova-Andreeva, posesoare a Cupei Țărilor Baltice, Natalia Carauș, Ludmila Cebotari, ambele campioane europene de tineret în perioada sovietică, Claudia Boltramovic, Oxana Maslova, Ecaterina Colupaeva, Natalia Osievscaia, campioană mondială de junioare, Zinaida Dvorțova, Vera Cuneț.

 
Еще статьи...