• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Настольный теннис Echipa MAI a cedat titlul de campioană doar la departajare

Echipa MAI a cedat titlul de campioană doar la departajare

Selecționata Ministerului Afacerilor Interne la tenis de masă a cedat astăzi titlul de campioană al Spartachiadei structurilor de forță din țară doar în urma luării în calcul de arbitri a criteriilor suplimentare de departajare.

Ea și reprezentativele Serviciului Vamal, Serviciului Informații și Securitate (SIS) au încheiat turneul cu o singură înfrîngere la același scor 1-3, consemnată în meciurile directe. Echipa MAI a învins-o cu 3-1 pe formația Serviciului Vamal, dar a cedat cu același scor reprezentativei de la SIS. Aceasta a pierdut selecționatei vameșilor cu același scor. Egalitatea de victorii, setaveraj i-a obligat pe arbiti să calculeze și rezultatele seturilor în meciurile directe dintre aceste trei competitoare. Avanatajul minimal a fost de partea vameșilor. ”Un singur set pierdut în meciul disputat de căpitanul echipei noastre, Dorin Brînză, maestru al sportului, fost component al lotulului național, la startul turneului,a influețat rezultatul final în concursul pe echipe. El l-a învins în prima partidă disputată pe Petru Sîrbu de la Serviciul Pază și Protecție Stat cu scorul 3-1. A fost singurul set pierdut în competiția pe echipe de el. Suficient, însă, pentru a ne clasa doar pe locul doi”, a concluzionat șeful adjunct al Clubului SportivCentral ”Dinamo”, Victor Șendrea.

”Am avut un lider, Mihai Adam, maestru al sportului, fost membru al selecționatei Moldovei, dar și alți jucători experimentați: Valeriu Colibă, Iurie Dadechin, Igor Vișnevschi, Vasile Oanța. Asta a înclinat, pînă la urmă balanța victoriei în favoarea noastră”, a declarat responsabilul de sport în cadul Serviciului Vamal, Ion Movilă.

În concursul individual pe primul loc s-a clasat Mihai Adam, care l-as întrecut în finală cu scorul 3-1 pe campionul ediției precedente, Dortin Brînză.Locul trei i-a revenit lui Andrei otgon de la SIS.

Anterior în cadrul Spartachiadei s-a desfășurta concursurile la sambo și minihaltere. Urmează turneele de minifotbal, volei, pentalonul polițienesc, cros.

În imagine: secvențe de la turneu