• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное

Разное

Patru atleți moldoveni au intrat în Top-10 la Campionatul European

Atleții moldoveni Zalina Petrivskaya (ciocan), Andrei Mardare (suliță), Serghei Marghiev (ciocan) și Alexandra Emilianov (disc) au intrat în Top-10 la Campionatul European, care s-a desfășurat la Berlin (Germania), relatează MOLDPRES.

Zalina Petrivskaya s-a clasat la proba sa pe locul 6 cu rezultatul 71,80 metri. Andrei Mardare s-a situat pe poziția a 7-ea, după ce a înregistrat în cea mai bună încercare 81,54 metri. Alexandra Emilianov a ocupat treapta cu numărul 8 după ce a aruncat discul la 58,10 metri. Pe aceeași poziție (8) s-a plasat Serghei Marghiev cu indicele 74,47 metri.

Coechipierii Dimitriana Surdu (greutate) și Marina Nichișenco (ciocan) s-au situat pe locurile 15, respectiv, 24 cu următoarele rezultate: 16,87 și 64,87 metri.

Trei din cei șase atleți – Andrei Mardare, Alexandra Emilianov și Dimitriana Surdu - reprezintă Școala specializată de atletism nr. 2 din Chișinău condusă de Iacov Merciuc. Solicitat astăzi de agenție să comenteze rezultatele înregistrate, el a declarat că este o prestație bună. ”Alexandra Emilianov are doar 18 ani și deja este campioană mondială Under-20 la proba sa. Andrei Mardare (23 de ani) este medaliat cu bronz la Mondialele de juniori, Campionatul European Under-23. Deci, sunt tineri performeri cărora le aparține viitorul, despre care sper vom mai auzi vorbindu-se la gradul superlativ dacă vor avea susținerea necesară. Comportarea lor la recentele Europene de seniori constituie un frumos cadou adus Școlii, care anul curent va marca 50 ani de la fondare”, a declarat oficialul.

Potrivit lui, Alexandra Emilianov își va continua studiile cu începere din anul curent în SUA. ”Ea va studia în SUA. Sper că acest fapt o va încuraja să obțină noi succese, deoarece va beneficia de condiții de antrenamente mult mai bune”, a mai adăugat el.

Europenele recente au reunit atleți din 51 de țări. La Campionatele Mondiale (seniori) și Jocurile Olimpice atleții moldoveni nu au obținut deocamdată medalii. În perioada sovietică cea mai bună evoluție au avut-o la Olimpiada de la Roma (1960) Gusman Kosanov (argint la proba 4x100 metri) și Valentina Maslovskaia (locul 4 la ștafeta 4x100 metri) în componența selecționatei URSS.

 

Denis Vieru a cucerit bronzul la turneul Grand Prix de la Budapesta

Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a obținut medalia de bronz la turneul internațional Grand Prix, desfășurat la Budapesta (Ungaria), au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

În disputa pentru bronz el l-a învins înainte de expirarea timpului regulamentar pe campionul Asiei în 2016, Alatnsukh Dovdon (Mongolia).  ”El l-a devansat în faza grupelor pe încă un judocan foarte valoros, belarusul Dzmitry Shershan, campion european în 2016. Păcat că în continuare i-a cedat unui sportiv care deocamdată nu a strălucit pe arena internațională, Yarni Meanged (Israel). Oricum, locul trei ocupat este o performanță”, a declarat de la Budapesta pentru agenție antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal. ”Stăm aici până joi apoi plecăm la turneul Minsk Open (Belarus) unde vor participa încă cinci membri ai lotului național”, a precizat tehnicianul.

La turneul din capitala Ungariei au evoluat încă doi judocani moldoveni: Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. Ei au învins în primele meciuri disputate după care au suferit înfrângeri și au fost eliminați din concurs. Victoriile repurtate le-au plusat în punctajul lor din clasamentul mondial câte 80 de puncte. Dorin Goțonoagă se situează actualmente în acest top pe locul 38, iar Nicon Zaboroșciuc – pe poziția a 55-ea.

Denis Vieru a primit pentru locul trei ocupat la Budapesta 350 de puncte și a urcat, grație acestui fapt, de pe locul 18 pe poziția a 15-ea în ierarhia mondială. Anul curent el a mai devenit premiant la turneul internațional Grand Prix de la Antalya (Turcia). Performerul este campion european de tineret, student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Mondialele de la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

 

Un fost mare ciclist a fost internat într-o clinică de psihiatrie

„Jan Ullrich a fost internat într-o clinică de psihiatrie, vineri, 10 august, unde starea sa de sănătate este acum evaluată de specialişti”, a spus un oficial al poliţiei din Frankfurt, conform presei internaţionale, fără însă a specifica cât timp va sta fostul campion în instituţia respectivă.

Fostul ciclist Jan Ullrich (44 de ani), arestat săptămâna trecută după ce intrat în conflict cu actorul Til Schweiger, a ajuns din nou după gratii. De data aceasta, a agresat o prostituată cu care a petrecut noaptea în hotel.

Incidentul s-a produs în Germania, în Frankfurt, şi conform spuselor poliţiştilor, fostul mare campion era sub influenţa băuturilor alcoolice şi a unor substanţe interzise.

Astfel, probleme continuă pentru omul care în 1997 câştiga Turul Franţei. De săptămâna trecută, veştile despre el sunt tot mai neplăcute, deşi anunţa că va urma un program de dezintoxicare la o clinică din Germania.

E al doilea incident violent creat de Ullrich de la începutul lunii. Prima dată a fost arestat în Spania, la Mallorca, după ce a intrat în grădina veciunului său, actorul Til Schweiger, şi l-a atacat, inclusiv prietenii acestuia având de suferit, iar acum îşi aşteaptă pedeapsa în cazul prostituatei bătute.

 

Simona Halep a trecut peste Gică Hagi în topul câştigurilor din sport

Simona Halep (26 de ani) este cea mai în vogă sportivă din tenisul mondial, iar acest aspect se resimte şi în conturile sale. Potrivit unor statistici, românca a reuşit să câştige din premii şi contracte peste 29 de milioane de dolari.

Datorită performanţelor din ultimii ani din circuit, Simona Halep a fost remunerată cu sume foarte mari din tenis. Parcursurile din competiţiile WTA i-au asigurat o sumă de peste 26 de milioane de dolari, în timp ce contractele de sponsorizare au mai băgat în conturi alte 4 milioane. Potrivit informaţiilor furnizate de Top 300 Capital, sumele o plasează pe Simona peste Gică Hagi. Cel mai bun fotbalist din toate timpurile a strâns, în cariera de jucător, 28 de milioane de dolari.

Câştigurile din tenisul feminin au crescut considerabil în ultimii ani, iar Simona reuşeşte să se claseze pe poziţia a opta în topul sportivelor cu cele mai mari premii din tenis. Pe primul loc se află Serena Williams, cu peste 84 de milioane de dolari.

Potrivit site-ului WTA, în primele 8 luni ale acestui an, Halep a câştigat 5.5 milioane de dolari.

 

Fostul ciclist Jan Ullrich a fost arestat în Insulele Baleare

Fostul ciclist Jan Ullrich, singurul german câştigător al Turului Franţei, în 1997, a fost arestat vineri în Insulele Baleare, fiind suspectat că a intrat cu forţa în casa vecinului său şi că l-a ameninţat.

Til Schweiger, partea vătămată, este un regizor şi actor german care a povestit celor de la Bild despre problemele fostului rutier.

Reputaţia lui Jan Ullrich a fost pătată după ce acesta a fost implicat în afacerea Puerto de dopaj organizat. În anul 2013, neamţul a mărturisit că s-a dopat.

Fostul ciclist a ajuns însă în pragul depresiei în momentul în care a fost părăsit de soţia lui, Sara Steinhauser, lângă care a stat 13 ani.

"Ullrich devenise un om de familie, dar după ce soţia l-a părăsit a început să ia metamfetamină. A început să bea de la 6 dimineaţă şi nu se oprea până seara târziu. De asemenea, mi-a spus că ia cocaină", a dezvăluit Til Schweiger, în Bild.

Avocatul fostului mare ciclist, Wolfgang Hoppe, a dezvăluit că Ullrich a făcut toate demersurile necesare pentru a merge la o clinică de dezintoxicare.

Fostul rutier a câştigat Turul Spaniei în 1999 şi a fost campion olimpic în 2000 la Sydney.

 
Еще статьи...