• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное

Разное

Doi luptători moldoveni au cucerit medalii la Europenele de cadeți

Luptătorii  moldoveni de stil liber Ion Diacon (69 kg) și Maxim Bostan (42 kg) au urcat ieri pe podiumul de premiere la Campionatul European de cadeți, care se desfășoară la Sarajevo (Bosnia-Herțegovina), relatează MOLDPRES.

Ion Diacon a cucerit medalia de argint după ce a repurtat trei victorii cu același scor categoric 10-0, iar în finala disputată cu David Cheldiev din Federația Rusă a condus.  El, însă, a fost egalat în finalul partidei, care s-a încheiat cu scorul 4-4. Conform, regulamentului luptătorul care întreprinde ultima acțiune ofensivă apreciată de arbitri este desemnat învingător.

Maxim Bostan l-a învins în meciul pentru medalia de bronz cu scorul 8-2 pe Julien Zinser din Germania. Coechipierul Ghenadie Diuvenji  (46 kg) a ratat podiumul de premiere în ultimul meci disputat cu Magomed Abdurkhmanov din Federația Rusă și s-a clasat pe locul cinci.

Campionatul continuă cu turneele rezervate luptelor greco-romane și  feminine. Competiția se va încheia pe 30 iulie.

Cel mai bun luptător moldovean de s til liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, care activează în prezent la Liceul Republican Internat cu Profil Sportiv.

(Reporter I.Robu, editor L.Alcaza)

 

Christopher Froome a câştigat Turul Franţei 2017

Ciclistul britanic Christopher Froome, 32 de ani, Team Sky, a cîştigat  pentru a patra oară, Turul Franţei, după ce etapa a 21-a, ultima a cursei, a fost adjudecată pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de olandezul Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo).

Froome, s-a mai impus în 2003, 2015 şi 2016. În clasamentul final, a fost urmat de columbianul Rigoberto Uran (Cannondale Drapac) şi de francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale).

În ultima etapă a ediţiei din acest an, Christopher Froome s-a clasat pe poziţia cu numărul 65. Britanicul a devenit singurul ciclist care are patru Tururi ale Franţei în palmares. Recordul de cinci Tururi este deţinut de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault şi Miguel Indurain.

 

Alexandra Emilianov a devenit campioană europeană U-20

Atleta moldoveană Alexandra Emilianov s-a situat pe primul loc la Campionatul European Under-20, încheiat la Grosseto (Italia), la aruncarea discului.

Ea a devenit campioană cu rezultatul 56,38 metri, depășind-o cu circa 3 metri pe ocupanta locului doi  Kristina Rakocevici  din Muntenegru, campioana mondiala de anul trecut, care de data aceasta s-a clasat pe locul trei. Locul doi i-a revenit polonezei Karolina Urban.

Alți trei atleți moldoveni au evoluat în finalele campionatului.  Anastasia Calinina ( triplusalt) s-a situat pe locul opt cu rezultatul 13,79metri. Alexei Oleinic (aruncarea suiței) a ocupat locul nouă. Denis Picus a ocupat la aceeași probă locul 11.

 

O. J. Simpson a fost eliberat după nouă ani de închisoare

O.J. Simpson, în vîrstă de 70 de ani, a fost eliberat, după nouă ani de stat în închisoare. Fostul star din fotbalul american a fost audiat joi, de Comisia de Eliberări Condiţionate din Carson City, verdictul fiind eliberarea condiţionată, informează CNN.

O.J. Simpson a fost arestat pe 16 septembrie 2007, la trei zile după un jaf armat în hotelul "Palace Station" din Las Vegas, Nevada. Pe 5 decembrie 2008, Simpson a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat în octombrie 2017. Simpson ar putea fi eliberat condiţionat înainte de a ispăşi zece ani din pedeapsa de 33.

Simpson a fost acuzat şi în 1994 de uciderea fostei soţii, Nicole Brown, şi a iubitului acesteia, Ronald Goldman. Procesul s-a încheiat pe 3 octombrie 1995, cînd Simpson a fost achitat, dar a fost silit să plătească familiilor celor doi daune în valoare de 33 de milioane de dolari. Suma nu a fost achitată niciodată. La momentul respectiv, juraţii au avut îndoieli privind probele ADN găsite la locul crimei.

Cazul lui O.J. Simpson din anii 1995 a fost cel mai mediatizat proces din istoria Statelor Unite ale Americii.

Simpson a scris istorie în fotbalul american în anii '70, la echipa Buffalo Bills. În 1967, Universitatea California Los Angeles (UCLA) şi Universitatea din California de Sud (USC) s-au întîlnit în meciul rămas în istorie drept "Meciul Secolului". O.J. Simpson a adus victoria echipei sale, USC, cu un "touchdown" considerat şi astăzi cel mai spectaculos din istorie. Aproximativ 59 de metri a alergat pătrarul USC cu mingea în braţe, înainte de a marca. Datorită lui Simpson, USC s-a impus cu 21 la 20.

 

Prim-vicepreședintele CNOS l-a acuzat pe Serghei Tarnovschi

Prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Nicolae Piatac l-a acuzat astăzi într-un interviu acordat site-lui sports.md, pe Serghei Tarnovschi în cazul de dopaj în care a fost depistat.

La întrebarea cine poartă vina de cele întîmplate el a spus că, în primul rînd, sportivul. ”Conform codului antidoping vina o poartă, în primul rînd, însuși sportivul, Serghei Tarnovschi”.  Fiind rugat să precizeze dacă medicii n-au nici o atribuție în cazul dat a răspuns negativ. ”În nici un caz, deoarece medicii sportivi, precum și masorii, psihologii, selecționerii nu figurează în statele majorității federațiilor naționale. Și oricît ar explica CNOS că lipsa lor se răsfrînge păgubos asupra dezvoltării sporturilor de performanță cuvintele noastre zboară în vînt”, a spus oficialul.

Fiind rugat să precizeze cu-i explică acest lucru, Nicolae Piatac a indicat cele mai înalte ramuri ale puterii din stat: ”Parlamentului, Guvernului, Ministerului Tineretului și Sportului…”

Nici o referire în interviu despre vina care o poartă CNOS în cazul de dopaj al lui Tarnovschi. În cantonamentele din ajunul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) acesta s-a aflat sub supravegherea celui mai experimentat medic sportiv moldovean, Alexandru Buza. Președintele CNOS, Nicolae Juravschi a negat permanent că Serghei Tarnovschi a fost dopat și la ultima Cină Olimpică i-a înmînat cheile de la un apartament din capitală. Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a lăsat luna curentă în vigoare decizia Federației Internaționale de Kaiac-Canoe de a-l suspenda pe Serghei Tarnovschi pe un termen de patru ani din activitatea competițională, iar CNOS urmează să întoarcă medalia olimpică obținută la Rio de Janeiro Comitetului Internațional Olimpic.

 
Еще статьи...