• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное

Разное

Echipa naţională de veterani a câştigat turneul de fotbal “Masters Champions Cup” din Turcia

Echipa naţională de veterani a devenit câștigătoarea turneului de fotbal „Masters Champions Cup”, care s-a desfășurat în orașul Odru (Turcia), relatează MOLDPRES.

În finala competiției, echipa antrenată de Anatol Teslev a învins reprezentativa României cu scorul 6-3. Autorii golurilor sunt Victor Covalenco (2), Gheorghe Boghiu (3) și Iulian Bursuc. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Serghei Iepureanu, în timp ce Dumitru Morari a fost ales cel mai bun portar al turneului. “Este plăcut să câştigi trofee şi la o vârstă mai avansată”, a declarat pentru mass-media Anatol Teslev.

Din componența echipei moldovene au făcut parte: Adrian Bogdan, Dumitru Morari, Iulian Bursuc, Alexei Savinov, Vasile Arlet, Dănuț Oprea, Serghei Iepureanu, Vladislav Copoț, Eduard Munteanu, Veaceslav Untilă, Igor Soltanici, Vasile Toloconnicov, Serghei Pogreban, Alexandr Zui, Gheorghe Boghiu, Alexandr Patraman, Vitalie Lungu, Victor Covalenco și Ivan Tabanov.

Recenta ediţie a turneului a fost a patra. Echipa moldoveană a concurat în premieră.

 

Turneul internaţional de judo „Oleg Kretsul Cup” a adunat un număr-record de participanţi

Turneul internaţional de judo ”Oleg Kretsul Cup”, desfăşurat în week-end la Sala polivalentă din capitală, a reunit un număr-record de participanţi (peste 600 de sportivi), relatează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Şcoala de judo „Oleg Kretsul” şi desfăşurat în colaborare cu Federaţia naţională de profil şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Specificul recentei ediţii a fost că a adunat un număr-record de participanţi din 15 ţări: România, Ucraina, Rusia, Marea Britanie, Germania, Georgia, Grecia, Croaţia, Franţa, Kîrgîzstan, Polonia, Bulgaria, Austria, Irlanda şi Republica Moldova. „Este un detaliu ce subliniază popularitatea judoului. Este concomitent şi un fapt că turneul se bucură de o apreciere înaltă din partea oaspeţilor”, a declarat pentru agenţie antrenorul Igor Neagu, unul dintre organizatorii competiţiei.

Turneul a fost rezervat, în premieră, pentru cadeţii mici, două categorii de vârstă (Under -11 şi Under-13). „La această vârstă este mai puţin importantă victoria. Esenţialul este participarea, acumularea experienței competiţionale”, a subliniat preşedintele de onoare al Federaţiei, Veaceslav Manolachi.

Oleg Crețul a devenit în 1996 vicecampion european la categoria de greutate până la 81 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA) în componența delegației moldovenești. În 1997 a nimerit într-un accident rutier și și-a pierdut vederea. În continuare a reprezentat Rusia la turneele rezervate sportivilor nevăzători, devenind multiplu campion european, mondial şi olimpic. Este decorat pentru performanțele înregistrate cu diferite distincții ale Republicii Moldova şi Rusiei.

 

Maratonul de la Chișinău a desemnat câștigătorii

Maratonul de la Chișinău, desfășurat ieri pe arterele principale ale orașului,fapt ce a creat anumite dificultăți în circulația oamenilor din urbe, a desemnat câștigătorii la toate categoriile de vârstă.

Primii la start s-au aliniat sportivii cu calești. Cursa a început la ora 8:55. Participanii au alergat, la alegere, trei distanțe: 10 km, 21 km și 42 km. Esenialu în această categorie de concurs a fost participarea.

Pe primele locuri la la proba “Marathon for All” distanța 10 kilometri s-au clasat Cătălin Creangă și Nadejda Banari.

La categoria ”Marathon for All”, distanța 21 km primii la finiț au sosit Artur Radcovschi și Nadejda Dmitriuk.

La  ”Marathon for All”, distanța 42 км  cei mai buni au fost Anatolii Bardij și Natalia Sobcinskaia.

Câștigătorii pe distanța de 5 kilometri, categoria Hrbalife au devenit Roman Ciobanu și Mihaela Botnari.

La categoria 10 kilometri Race by Naturalis primele locuri au fost ocupate de Petru Chiriac și Cristina Bidiuc.

Categoria ”Half marathon by Technosoft (21 км 0975 м)” i-a desemnat câștigători pe Maxim Răileanu și Katerina Karmanenko.

La această probă au fost stabilite două recorduri ale maratonului. Maxim Răileanu a parcurs semimaratonul în o oră 6 minute și 11,9 secunde. Fosta performanță era egală cu 1:06:12.0. Katerian Karmanenko a fost cronometrată în o oră și 20 minute 43 secunde. Vechiul record era egal cu 1:20:43.0.

Competiția a creat incomodități multor locuitori și oaspeți ai capitalei. Iată reacția uneia dintre ei, Nina Dumitraș: ”Este imposibil să te deplesezi fără nervi în ajunul maratonului și în timpul desfășurării lui. Cât timp va mai dura această dezordine”. ”Mă dezic de toți cei care critică organizarea maratonului. În toate țările el se desfășoară în inima orașelor”, a spus ziaristul Miha Burciu, participant la competiție. Fostul deputat Victor Stepaniuc a lansat ideea ca pe viitor în Piața marii Adunări Naionale să se desfășoare evenimente de amplaore doar conform unei legi aprobate de Parlament.

Maratonul s-a desfășurat a cincea oară.

 

Denis Vieru a prezentat un master-class în Spania

Campionul mondial universitar la judo Denis Vieru, medaliat cu bronz la Mondialele din anul curent, a prezentat un master-class în Spania, relatează MOLDPRES.

”Am combinat, cu sprijinul antrenorului meu, Veaceslav Bacal, utilul cu plăcutul. M-am odihnit aproximativ două săptămâni și am avut întâlniri la diferite cluburi din această țară. Am rămas plăcut surprins de tot ce am văzut, primirea ce mi s-a făcut”, a declarat performerul pentru agenție la revenirea în țară.

„În afară de judo, mai analizez și alte variante de a-mi aranja pe viitor viața”, a mai specificat Denis Vieru, fără a menționa proiectele respective.

”Am mai mulți cunoscuți în Spania, unde am antrenat cândva. Am apelat la ei la puțin timp după încheierea Campionatului Mondial de la Tokyo, pentru a efectua un curs de recuperare. Totul a fost peste așteptările noastre”, a spus tehnicianul.

Denis Vieru este cel mai bun judocan moldovean. El a absolvit anul curent Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. A câștigat în 2019 turneele de Grand Slam de la Paris și Baku, Grand Prix de la Antalya, argintul la turneul Grand Prix de la Zagreb, a devenit campion mondial universitar (Napoli) și a obținut bronzul la Mondialele de la Tokyo. Cu aceste performanțe, el este candidatul principal la titlul de cel mai bun sportiv al anului.

 

USEFS a suspendat astăzi orele de studii

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a suspendat astăzi, 25 septembrie, orele de studii în defavoarea unui cros de amploare.

A procedat, ca și în anii precedenți, în luna septembrie când organizează pentru  studenții și profesorii instituției crosul tradițional ”Toamna de aur”. Competiția se desfășoară tradițional în Parcul Valea trandafirilor. ”Urmărim cu această ocazie mai multe scopuri: practicarea obligatorie  a alergărilor pentru toată lumea de la USEFS, familiarizarea cu frumusețile parcului, contopirea, odată în an, cu ele, cu  natura, organizareala nivel a unei competiții, în fond, cu carcater de masă”, a declarat la deschiderea manifestării rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi.

Programul competițional prevede pentru studenți, masternați cursele de 2000 metri și ștafeta 6 cțte 800 metri. În echipă trebuie să fie 4 băieți și 2 fete de la fiecare facultate.

Câștigători au devenit: Andrei Ignatiev și Diana Loghin. La ștafeta cea mai rapidă a fost echipa facultății sport, care a fost urmată în clasament de formațiile facultăților pedagogie și chinetoterapie.

La proba ștafetă a învins selecționata masternzilor.

Concursul profesorilor s-a desfășurat pe categorii de vârstă. Ei au concurat pe distanța de o mie de metri. Câștigători au devenit: Vladimir Roșca, Diana Grecu (25-30 de ani), Maxim Gâlcă, Elena Golovco (31-35 ani), Victor Manolachi, Ina Truhin (36-40 ani), Viorel Dorgon, Carolina Moga (41-45 ani), Victor Buftea, Svetlana Bâtca (51-55 ani), Alexei Postolachi (55-60 ani), Vasile Ceban (60-65 ani), Vasile Hadjiu (până la 70 de ani) și MihailHodorojea (plus 70 de ani). Acesta a demonstrate ideina ce a coborțt de pe piedestal și un program demonstrative în forță de flotări în aplauzele celor prezenți. ”Mă simt încă tânăr, voinic”, a spus la modul cel mai serios apoi veteranul.

Competiția s-a desfășurat în cadrul manifestărilor consacrate Săptămânii europene a sportului și Zilei internaționale a sportului universitar, care a fost marcată pe 20 septembrie.

 
Еще статьи...