• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное CNOS a confirmat participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro

CNOS a confirmat participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Nicolae Juravschi a semnat ieri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la hotelul Radisson Blu din capitală, invitația Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016), relatează MOLDPRES.

”În fond, este o formalitate protocolară respectată de toate cele peste 200 de țări membre ale CIO.  Este o cerință prevăzută de Charta Olimpică, regulamentul CIO, pe care sîntem obligați să o respectăm. Ea ne amintește concomitent că am întrat în faza finală a pregătirilor de Olimpiadă, într-o perioadă de maximă responsabilitate. Pînă în prezent au obținut biletele olimpice de acreditare cinci sportivi moldoveni. Opt au atins baremurile stabilite, dar urmează să le confirme la turneele internaționale. Sper să fim prezenți la Olimpiada de la Rio de Janeiro cu 22-24 performeri la 10-12 discipline sportive”, a declarat liderul mișcării olimpice din țară.

”Boxerii au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. La două dintre ele, cele din 2000 și 2008, am obținut medalii. Sper că și  Rio de Janeiro boxul moldovenesc va avea, cel puțin, un participant”, a declarat antrenorul emerit Petru Caduc. Membrii lotului național vor lupta pentru biletele olimpice de acreditare anul viitor la turneele din Istanbul (Turcia) și Baku (Azerbaidjan).

Secretarul general al CNOS, Cristina Vasilianov a familiarizat asistența cu cerințele de acreditare la Olimpiadă.  Prim-vicepreședintele CNOS, Nicolae Piatac a evaluat în continuare șansele federațiilor de a completa numeric delegația moldovenească la Olimpiadă formată deja, de a obține medalii. ”În total ea va număra aproximativ 40 de persoane”, a opinat el.