• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Executivul APSM a aprobat programul competițional al Olimpiadei

Executivul APSM a aprobat programul competițional al Olimpiadei

Executivul Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) a aprobat ieri programul competițional al tradiționalei Olimpiade anuale,relatează MOLDPRES.

Președintele ei, Eduard Ciobanu a declarat la conferința de presă de la finele ședinței că în orarul competiției a intervenit o singură modificare. ”Cronicarii sportivi se vor întrece, ca și în anii precedenți, la 12 discipline. Ținînd cont de doleanțele unora dintre ei proba de natație se va desfășura pe distanța de 25 metri, stil liber, și nu pe 50 metri. Am simplificat-o în scopul de a atrage mai mulți concurenți de diferite vîrste în piscină. Totodată intenționăm să desfășurăm suplimentar un concurs la mini-golf. În cazul în care vor evolua peste, minimum, 10 concurenți, atunci este posibil să o include anul viitor în calendarul întrecerilor și această probă”, a spus oficialul.

La ediția din 2015 au fost desfășurate turnee la bowling, biliard, tenis, tenis de masă, badminton, fotbal (executarea penaltiurilor), natație, baschet (aruncare la coş), şah, joc de dame, nataţie, tir.

Cele mai multe locuri premiante (4) le-a obținut reporterul AIS MOLDPRES, Ion Robu.El s-a remarcat la concursurile de joc de dame, baschet, natație și tenis de masă. Cîte 3 locuri premiante au cucerit Arcadie Munteanu (PRO TV), Leonid Busuioc (șef de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport). Dumitru Plămădeală (site-ul sport-express.hd.ru).

Actuala ediție a Olimpiadei este a 16-ea. Anul current va demara la 31 ianuarie cu proba bowling.Bilanţurile Olimpiadei sînt făcute tradițional pe 2 iulie, de Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv.Ea a fost aleasă în 1995 de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS) pentru a celebra anual crearea, la 2 iulie 1924, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a AIPS, din care fac parte în prezent peste 150 de țări.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)