• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Moldoveni care fac ravagii în Bundesligă

Moldoveni care fac ravagii în Bundesligă

Luptătorii moldoveni de stil liber și greco- roman Ghenadie Tulbea, Nicolae Ceban, Petru Ianulov, Victor Ciobanu și Donior Islamov au devenit campioni ai Bundesligii Germaniei, ediția curentă, evoluînd în componența clubului ASV Nedingen,  au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, realtează MOLDPRES.

”Am obținut titlul a treia oară consecutiv. Finala a fost de poveste. Sala de sporturi unde s-a desfășurat – arhiplină. În Germania luptele libere și greco-romane sînt un adevărat cult. Este o mare plăcere, dar și responsabilitate ca să evoluezi în cadrul Bundesligii, eșalonul superior”, a declarat  pentru agenție Nicole Ceban, medaliat cu bronz la Campionatul European.

Cel mai redutabil luptător moldovean din lotul clubului ASV Nedingen este Ghenadie Tulbea. El este dublu campion european, vicecampion mondial, fiind stabilit în prezent la Monaco.

Victor Ciobanu este vicecampion continental. Petru Ianulov – campion mondial universitar, iar Donior Islamov – multiplu campion național. Toți se vor încadra primăvara curentă pentru a obține biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la rio de Janeiro.