• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Performanță istorică pentru Kobe Bryant

Performanță istorică pentru Kobe Bryant

Unul dintre cei mai iluștri baschetbaliști din istoria NBA, Kobe Bryant a avut o performanță extraordinară în ultimul meci din cariera sa profesionistă. În partida cu Utah Jazz, sfârșită cu scorul de 101-96 pentru Lakers, "Black Mamba", precum este supranumit Bryant, a marcat 60 de puncte, care este și un record NBA pentru cele mai multe puncte marcate de un jucător într-un meci de final de carieră.

La ultimul meci al lui Kobe Bryant a fost prezenți mai multe vedete, printre care fostul coechipier Shaquille O'Neal, fostul fotbalist David Beckham, celebrul actor Jack Nicholson, vocalistul Maroon 5 Adam Levine și rapperul Jay-Z.

Kobe Bryant a început cariera sa în anul 1996, la vârsta de 17 ani. În cele 20 de sezoane competiționale, el a disputat 1.345 de meciuri, în care s-a ales cu un total de 33.583 de puncte și 6.302 asistări.

Bryant deține și al doilea record după numărul de puncte marcate într-un singur meci, reușind să acumuleze în 2006, 81 de puncte împotriva lui Toronto Raptors, cedând la acest capitol doar legendarului Wilt Chambarlain, care a înscris în primăvara anului 1962, 100 de puncte împotriva echipei New York Knicks.

Totodată, Kobe Bryant a câștigat împreună cu Lakers cinci titluri de campion NBA și este dublu campion olimpic, fiind medaliat cu aur la Olimpiadele din 2008 și 2012 împreună selecționata de baschet a Statelor Unite ale Americii.