• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Aaron Coock, bronz la Europenele de taekwondo

Aaron Coock, bronz la Europenele de taekwondo

Britanicul naturalizat Aaron Coock (80 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul European de taekwondo, desfășurat la Montreux (Elveția).

El reprezintă Republica Moldova la turneele internaționale cu începere din aprilie 2015. La recentele Europene a acces fără probleme în semifinale, unde i-a cedat cu un scor la limită (0-1) reprezentantului Turciei, Yunus Sari.

La ceremonia de deschidere a campionatului, președintele Federației Mondiale de Taekwondo WTF, Chung Won Choue, i-a înmînat lui Aaron Cook un premiu special ”Cel mai bun sportiv din Europa al etapelor preliminare din acest sezon”.

Aaron Coock a cucerit anul trecut la Campionatul Mondial, în premieră în istoria sportului moldovenesc, medalia de bronz. La finele anului a obținut distincția de argint la prestigiosul turneu Grand Prix Final Mexic, ceea ce a semnificat obținerea biletului de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). În 2015 a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean. A susținut în cariera sa 149 de meciuri și în 112 a învins.