• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Bravul Radu Albot a mai stabilit un record

Bravul Radu Albot a mai stabilit un record

Tenismanul Radu Albot a realizat, ieri, o nouă performanță prin calificarea în turul doi la turneul de Mare Slam de la Wimbledon (Marea Britanie).

Recordul a devenit posibil în urma victoriei repurtată în meciul din primul tur cu Gastao Elias (Portugalia). Scor final: 3-6, 6-2, 7-5, 6-4. Partida a început marți și s-a încheiat ieri seara tîrziu, fiind întreruptă de cîteva ori din cauza ploii.

În turul doi Radu Albot, situat pe locul 111 mondial, va juca cu Bernard Tomic (Australia), numărul 19 în topul ATP.

Tenismanul moldovean s-a calificat, în premieră, pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon. El a obținut acest drept după ce i-a învins în faza calificărilor pe Josef Kovalik (Slovacia), Guilherme Clezar (Brazilia) și David Guez (Franța).

Radu Albot a urcat în 2015, în premieră, în Top-100 mondial la individual. Cea mai bună poziționare a sa în acest clasament a fost locul 85. El este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. A mai promovat pe tabloul principal anterior la un turneu de Mare Slam (US Open) în 2014. În cariera sa a cîștigat 14 turnee Futures la individual și 3 Challenger.

Turneul de la Wimbledon este cel mai vechi din lume și singurul care se desfășoară pe iarbă. Să vedem în continuare ce surprize ne va mai face bravul jucător Radu Albot.