• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Acuzat de abuz sexual de două foste gimnaste

Acuzat de abuz sexual de două foste gimnaste

Fostul medic al echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, Larry Nassar (53 de ani), este acuzat de abuz sexual împotriva a două foste gimnaste, printre care şi o campioană olimpică, informează publicaţia americană Indianapolis Star, citată de The Guardian.

Numele fostei campioane olimpice nu a fost făcut public, dar, potrivit sursei amintite, aceasta a susţinut într-un proces civil, săptămîna trecută, că doctorul Larry Nassar a abuzat-o sexual între 1994 şi 2000, perioadă în care era minoră. Fosta sportivă a precizat că liderii gimnasticii din Statele Unite ale Americii ştiau de faptele lui Nassar, însă au preferat să le ignore.

Cea de-a doua fostă gimnastă este Rachel Denhollander, în vîrstă de 31 de ani, care l-a denunţat pe Nassar în august 2016. Într-un interviu pentru Indianapolis Star, Denhollander a afirmat că a fost abuzată de fostul medic în timpul tratamentelor medicale, în 2000.

Larry Nassar a respins, prin intermediul avocatului său, acuzaţiile de abuz sexual şi a spus că îşi va apăra nevinovăţia în instanţă.

"Doctorul Nassar respinge acuzaţiile făcute de gimnaste sau de oricine altcineva. Este mîndru de cei 29 de ani de activitate voluntară în cadrul echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii şi plănuieşte să îşi apere dreptatea în instanţă", se arată într-un comunicat de presă emis de avocatul medicului, conform The Guardian.

USA Gymnastics a emis de asemenea un comunicat de presă: "Imediat după ce a aflat de plîngerile sportivilor cu privire la doctorul Nassar, în vara anului 2015, Steve Penny, preşedintele USA Gymnastics, a informat autorităţile. Totodată, l-am demis pe doctorul Nassar, iar acesta nu mai face parte din echipa de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, care a cooperat în totalitate autorităţile".