• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Oleg Sîrghi a fost desemnat sportivul anului

Oleg Sîrghi a fost desemnat sportivul anului

Halterofilul Oleg Sîrghi, campion european, medaliat cu bronz la Universiada Mondială, a fost desemnat astăz sportivul anului de Asociația Presei Sportive din Moldova.

El s-a situat pe primul loc în top după ce a acumulat 612 puncte. Locul doi i-a revenit boxerului Dumitru Galogoț (489 puncte), vicecampion european, posesor al medaliei de bronz la Universiada Mondială. Pe locul trei s-a clasat tenismanul Radu Albot (323 puncte), care a stabilit anul curent cîteva performanțe în istoria sportului moldovenesc.

Pe următoarele locuri au fost poziționați, în ordine: Petru Ciobanu (box, 323 puncte), Victor Ciobanu (lupte greco-romane, 269 puncte), Petru Ianulov (lupte libere, 214 puncte), Vladislav Arventi (taekwondo WTF, 178 puncte), Alexandru Rîșcan (box, 135 puncte), Svetlana Saenco, Emilia Budeanu, ambele luptătoare de stil liber.

Titlul de cel mai bun antrenor i-a fost acordat lui Petru Caduc (box), care a întrunit 115 puncte. Cu un punct ma puțin a acumulat duetul de antrenori Serghei Crețu - Oleg Sîrghi, tatăl lui Oleg Sîrghi (haltere). Antrenorul selecționatei moldovenești de fotbal Under-21 Alexandru Kurteyan a ocupat locul trei (43 de puncte).

Cea mai bună echipă a fost aleasă - surprinzător în opinia multor experți -

Veris Chișinău, situată pe moment pe locul trei în clasamentul campionatului național de fotbal, finalistă a Cupei Moldovei. Ea a fost urmată în top de lotul național de tenis Cupa Davis și echipa națională de rugbi.

”Rezultatele mai detailate ale sondajului pot fi urmărite mîine pe site-ul APSM. Executivul le va analiza minuțios pentru a evita pe viitor orice abatere de la codul geontologic al ziaristului”, a declarat președintele APSM, Vladimir Colesnicenco.

Festivitatea de premiere a laureaților va avea loc pe 24 ianurie viitor la hotelul ”Jolly Alon”.