• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Emilia Budeanu și Doina Roșcovan au devenit premiante la Donețk

Emilia Budeanu și Doina Roșcovan au devenit premiante la Donețk

Emilia Budeanu (48 kg) și Doina Roșcovan (51 kg) au devenit premiante la turneul internațional de lupte libere de la Donețk (Ucraina), a informat astăzi într-o conferință de presă, antrenorul lor, Petru Marta.

”Ambele s-au clasat pe locurile doi. Doina Roșcovan a concurat la nivelul măiestriei sale și a cedat cu adevărat în fața adversarei sale din finală, care s-a dovedit a fi mai puternică la cîteva capitole ale luptei. Și-a lăsat amprenat asupra rezultatului confruntării și faptul că partenera de întrecere a fost mai în vîrstă, experimentată. Emilia Budeanu, de fapt, a cîștigat meciul final. Ea, însă, a fost defavorizată de un arbitraj subiectiv, părtinitor, fapt ce se mai întîmplă uneori pe la diferite turnee”, a declarat tehnicianul.

În ceea ce privește participarea pe viitor la turnee internaționale  el a precizat că totul depinde de suportul financiar de care vor beneficia. ”Desigur, ideal ar să mai concurăm la asemenea turnee valoroase.La Donețk ne-am deplasat în ultimul moment, datorită sprijinului acordat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).Avem planuri mari pentru anul 2014. Ar fi frumos ca ele să fie transpuse în fapte”, a mai adaugat tehnicianul considerat în 2013 de MTS cel mai bun antrenor în sporturile practicate de reprezentantele sexului frumos.

Asta pentru că eleva sa, Emilia Budeanu a devenit campioană mondială de junioare și premiantă la Campionatul European (junoare).

Petru Marta activează la Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv. El este campion al Uniunii Sovietice, al Spartachiadei popoarelor din URSS, dublu campion european, premiant la Mondiale.