• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Federația de baschet a nominalizat laureații anului

Federația de baschet a nominalizat laureații anului

Federaţia naţională de baschet i-a omagiat în week end într-n restaurant de lux din centrul capitalei pe laureații sezonului la diferite nominalizări.

”Sînt bucuros să revăd în aceatsă ambianță toți performerii sezonului. A fost, în temei, un an bun. Lotul național Under-18 a obținut medaliile de argint la Campionatul European al țărilor în curs de dezvoltare. Echipa de veterani a devenit vicecampioană mondială. În campionatul național au fost legitimați jucători și antrenori din SUA”, a declarat în alocuțiunea sa președintele federației Octavian Bucol.

Vitalie Oprea de la Donbaschet a fost desemnat cel mai bun baschetbalist  al anului. Acesta a cîştigat în 2013 titlul cu formaţia sa şi a jucat în finala Cupei Moldovei.

Margarita Schiţco a fost aleasă cea mai bună baschetbalistă a anului după ce a reuşit să cîştige campionatul şi Cupa Moldovei cu Femina USM Chişinău. Jucătoarea a devenit și cea mai bună marcatoare în ediţia trecută a campionatului.

Titlul de cel mai bun atacant i-a revenit lui Vladimr Prișcepa de la UASM.

Cel mai talentat tînăr jucător a fost desemnat Vladimir Șalopa, iar Anastasia Pogolșciuc - cea mai bună tînără baschetbalistă.

Cel mai bun antrenor la baschet masculin a fost ales Ruslan Varzari, iar la feminin antrenorul anului a fost desemnat Vasile Scutelnic, tehnicianul echipei ASEM.

La manifestare au participat și rostit mesaje de salut Leonid Bujor, consilierul Premierului Iurie Leancă, viceministrul Tineretului și Sportului, Dragoș Hîncu, prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Piatac,rectorul Acaemiei de Studii Economice din Moldova, Grigore Belostecnic.

În imagine: Octavian Bucol și Vasile Scutelnic.