• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное APSM a organizat turnee de șah și joc de dame

APSM a organizat turnee de șah și joc de dame

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a organizat la finele săptămînii trecute, la Clubul Republican de Șah și Dame, două turnee, consacrate celei de-a 20-ea aniversări de la creare.

Competiția la șah rapid a desemnat, în ordine, următorii premianți: Pavel Brădescu (6,5 puncte din 7 posibile, ziarist independent), Anatol Pîtov (5,5 puncte, ziarul ”Sport-curier”) și Serghei Lisevici (4,5 puncte, jurnalist independent). ”Iarăși am ratat prima treaptă a podiumului din cauza unei elementare neatenții”, astfel a comentat pentru Agenție evoluția sa veteranul Anatol Pîtov, cărui nu i-a rămas mult pentru a marca cel de-al al 80-lea fuscel pe scara vieții.

Concursul la joc de dame, versiunea rapidă (5 minute pentru fiecare participant la o partidă) a reunit 11 participanți. Cîștigător cu maximum de puncte posibile (20) a devenit Eduard Ciobanu, ziarist independent. El, însă, a fost pe punctul de a nu realiza această performanță în două întîlniri. În prima jucată cu ocupantul locului patru, Iurie Opincă de la ”Vocea Basarabiei” finalul partidei a fost egal și doar o gafă elementară făcută de partenerul de întrecere i-a permis să învingă. În cea de-a doua disputată cu clasatul pe locul doi, Ion Robu (17 puncte, AIS MOLDPRES) a pierdut pe la mijlocul confruntării o piesă, dar a recuperat în continuare greșeala comisă cu o fază de joc legată pe flancul drept al concurentului, lipsindu-l de inițiativă și superioritatea numerică.Pe locul trei s-a situat Grigore Cerneac (16 puncte), jurnalist independent.

Toți participanții au beneficiat de prime oferite de organizatori.Potrivit lor, în funcție de circumstanțe și posibilități, ar putea fi organizate două turnee similare și în ajunul sărbătorilor de primăvară după care va demara tradiționala Olimpiada APSM, care include în programul competițional anul curent în premieră 14 probe sportive.

În imagine: participanții la turnee