• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Noi la Universiada Mondială de la Taipei (China)

Noi la Universiada Mondială de la Taipei (China)

Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă (81 kg) a ratat ieri obținerea unei medalii la Universiada Mondială, care se desfășoară în Taipei (China).

El a repurtat trei victorii în faza preliminară a turneului, cîștigînd seria sa. În semifinală, însă, a fost învins de campionul Seungsu Lee (Coreea de Sud), iar în meciul pentru medalia de bronz i-a cedat brazilianului Vinicius Taranto.

Coechipierii Denis Vieru (66 kg) și Norin Tătărescu (73 kg) nu a depășit astăzi faza preliminară a competiției.

Halterofilul Serghei Cechir, clasat pe locul șase la Jocurile Olimpice de la Rio, a ocupat astăzi treapta a noua în concursul categoriei de pînă la 69 de kilograme cu rezultatul 289 kg (134 la stlul smuls, 155 la aruncat).

Vadim Dimitrov (taekwondo) a depășit o etapă în limitele categoriei de 54 kg, dar a cedat în următoarea.Dan Olaru și Alexandra Mîrca nu au depășit faza preliminară în concursul individual de tir cu arcul.

Sportivii moldoveni vor mai participa la următoarele genuri de sport: Serghei Marghiev, Andrian Mardare, Dimitriana Surdu (toți la atletism), Stepan Dimitrov (taekwondo), Ion Țerna, Ecaterina Cîlcic (ambii la haltere).

Reprezentanții Republicii Moldovei au cucerit la edițiile precedente ale Universiadelor Mondiale 3 medalii de aur, 4 de argint și 15 de bronz. Campioni au devenit atleții Natalia Cerchez, Ion Luchianov și Zalina Marghieva.Actuala ediție se va încheia pe 27 august.