• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Radu Albot a mai realizat o performanță notabilă

Radu Albot a mai realizat o performanță notabilă

Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) a înregistrat astăzi încă o performanță în premieră în sportul moldovenesc după ce s-a calificat în runda a doua a turneului US OPEN, realtează MOLDPRES.

El a acces în această fază a competiției după ce l-a învins pe Ernesto Escopedo (SUA), situat pe locul 69 în clasamentul mondial,  în patru seturi (7-5,4-6,6-2,6-4). Jucătorul moldovean ocupă poziția a 89-a în acest top.

Pînă la această victorie importantă în cariera sa el a repurtat încă trei în faza calificărilor acestui concurs prestigios: 6-2,6-4 în meciul disputat cu Frank Danisevic (Canada), 6-0,6-1 cu Joao Domingues (Portugalia) și 6-4,6-4 cu Christian Garin (Chile).

Următorul adversar al lui Radu Albot va fi în runda a doua Karen Khachanov (Federația Rusă, 21 de ani), ocupant  al locul 29 în clasamentul ATP.

Cea mai bună clasare a lui Radu Albot în topul mondial – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul curent pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în sportul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger. El participă a patra oară la US OPEN. La edițiile din 2014, 2015 și 2016 a acces pe tabloul principal, cedînd în continuare în prima rundă a turneului.