• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Au fost omagiați cei mai buni sportivi, antrenori și ziariști

Au fost omagiați cei mai buni sportivi, antrenori și ziariști

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) i-a omagiat astăzi pe cei mai buni sportivi, antrenori, ziariști în anul trecut, subliniind în acest context și contribuția adusă de federația națională de hochei pe gheață.

”Respectăm  acestă tradiție stabilită în urmă cu mulți ani.Sper că anul curent ne va oferi multe momente istorice de a jubila, de a auzi imnul țării pe arena internațională”, a declarat în alocuțiunea inaugurală președintele APSM, Vladimir Colesnicenco. ”Am încrederea că performanțele remarcabile nu se vor lăsa mult așteptate anul curent și Ministerul Finanțelor, sponsorii vor ține cont de acest fapt”, a spus Leonid Bujor, consilierul Prim-Ministrului Iurie Leancă. ”Mulțumesc reprezentanților mass-media pentru eforturile depuse în oglindirea sportului, pentru faptul că sînt omniprezenți și echidistanți”, a subliniat ministrul Tineretului și Sportului Octavian Bodișteanu. ”Sper ca anul curent să fie foarte rodnic în medalii la Campionatele Europene și Mondiale”, a remarcat prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Piatac. ”Mă bucur mult că sînt date în folosință noi săli sportive, că Guvernul a găsit posibilități de a-i aprecia la justa valoare pe cei mai buni performeri la Jocurile Olimpice de la Londra”, a subliniat primul președinte la țării Mircea Snegur.

Cei mai buni zece sportivi au fost remunerați cu cadouri, diplome. Campionul european la haltere, Oleg Sîrgi, cel mai bun performer în 2013, a beneficiat și de un premiu bănesc oferit de Moldova-gaz, care însă nu a fost făcut public. Lista completă a laureaților este următoarea:Dumitru Galogoț (box), vicecampion european, posesor al medaliei de bronz la Universiada Mondială, tenismanul Radu Albot, care a  a stabilit anul trecut cîteva performanțe în premieră în istoria sportului moldovenesc, Petru Ciobanu (box), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Petru Ianulov (lupte libere), Vladislav Arventi (taekwondo WTF), Alexandru Rîșcan (box), Svetlana Saenco, Emilia Budeanu, ambele luptătoare de stil liber.

Titlul de cel mai bun antrenor i-a fost acordat lui Petru Caduc (box). El a fost urmat în top de antrenorii Serghei Crețu - Oleg Sîrghi, tatăl lui Oleg Sîrghi (haltere) și Alexandru Kurteyan, antrenorul selecționatei moldovenești de fotbal Under-21.De premii băneșți și cadouri s-au învrednicit și aproximativ 20 de ziariști sportivi.

În imagine: Oleg Sîrghi felicitat de Mircea Snegur și Vladimir Colesnicenco.