• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Şeful de misiune al delegaţiei României la Jocurile Olimpice: Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală

Şeful de misiune al delegaţiei României la Jocurile Olimpice: Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/.Alexandru Epuran, şeful de misiune al delegaţiei României la JO de la Soci, a declarat agenţiei MEDIAFAX, că actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnăva fi greu de egalat de ţările care vor primi de acum înainte organizarea jocurilor de iarnă, deoarece "ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală".

"Sînt convins că Olimpiada de la Soci va fi extrem de reuşită. Am fost deja la Soci de cîteva ori şi pot să spun că am avut senzaţia că acolo se vor organiza Jocurile Olimpice de vară şi nu de iarnă. Amploarea pe care o dau ruşii acestei ediţii este extraordinară. Eu din 2002, de cînd particip la Jocurile Olimpice, nu am mai văzut aşa ceva. Olimpiada este foarte importantă pentru ei, au făcut totul la cel mai înalt nivel. Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală, vor fi greu de egalat de cei care vor organiza de acum înainte Jocurile Olimpice de iarnă", a spus oficialul COSR.

Epuran susţine că organizatorii ruşi au realizat totul de la zero, ridicînd patinoare şi construind pîrtii şi piste de bob acolo unde terenul nu era nici măcar "desţelenit". "La Soci ruşii au făcut totul gospodăreşte, au construit totul de la zero. Sincer, eu nu cred că undeva s-a mai întîmplat aşa ceva. Au ridicat patinoare şi au făcut pîrtii şi piste acolo unde pămîntul nu era nici măcar desţelenit. Au mai fost Jocuri Olimpice, dar în oraşe unde existau toate aceste lucruri şi se mai moderniza pe ici pe colo, se mai făcea şi un patinoar pe schelet, se mai umfla un balon, dar aici nu, s-a construit de la zero. Şi totul e făcut fără reproş. De aceea i-a şi costat atît de mult. Ruşii chiar ştiu să organizeze astfel de evenimente. Cînd se apucă de treabă fac totul solid, să rămînă", a adăugat Alexandru Epuran.

Din experienţa ediţiilor anterioare, oficialul COSR afirmă că vor exista totuşi şi undele nesincronizări. "Ca de obicei, cu siguranţă vor fi şi unele nesincronizări. Acum, pe hîrtie, lucrurile sînt perfecte. Ruşii au făcut şi teste, au organizat şi cîteva competiţii acolo, deci totul este în regulă. Însă cu toate astea, ştiu din experienţele anterioare, că întotdeauna apar probleme. Păi numai dacă ne gîndim că vor fi circa 6-7.000 de voluntari, vă daţi seama că aceştia nu sînt toţi din Soci. Şi de aici pot să apară multe nesicronizări. Eu sînt însă sigur că în ultimele zile totul va funcţiona perfect, pentru că aşa se întîmplă mereu, pe final lucrurile se aşează, fiecare ştie exact ce are de făcut, doar că atunci se încheie competiţia", a menţionat şeful de misiune al delegaţiei României, pentru MEDIAFAX.

Delegaţia României va fi formată din 48 de persoane, dintre care 24 sînt sportivi. Plecarea delegaţiei este programată pentru 2 februarie, la ora 11.15, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Delegația Moldovei va fi făcută public mîine, 30 ianuarie. Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va disputa în perioada 7- 23 februarie la Soci (Rusia).