• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Radu Albot a pus punctul pe ”i” în meciul cu Egiptul

Radu Albot a pus punctul pe ”i” în meciul cu Egiptul

Radu Albot a pus punctul pe ”i” în meciul de la Sala polivalentă din capitală din cadrul Cupei Davis cu lotul Egiptului, învingîndu-l cu 3-1 (2-6, 6-3, 6-4, 6-4) pe Mohamed Sowfat și fixînd astfel victoria echipei Moldovei.

El a început crispat partida, cedînd în primul set (2-6), dar și-a revenit în cel de-al doilea set conducînd clar (4-1) și învingînd cu 6-3. În setul al treilea el a jucat,de asemenea cu multă precizie, cîștigînd cu 6-4. În setul al patrulea Radu Albot a reușit din start un break, care și-a lăsat amprenta vizibilă asupra rezultatului final al meciului. El a condus cu 3-1 în continuare, 4-3, 5-3 și a încheiat victorios cu 6-4, aducînd victoria mult rîvnită de echipa moldoveană.

La meci a asistat un grup de VIP-uri; Vlad Filat, președintele PLDM, Dragoș Hîncu, viceministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic, Marina Tauber, președintele Federației de Tenis din Moldova, Vasile Revenco, președintele federației naționale de rugbi, etc.

Victoria repurtată de Radu Albot este a opta consecutivă în Cupa Davis și a 29-a în istoria participării, fiind la acest capitol recordman.Viitoarea adversară a echipei moldovene în Cupa Dvais, grupa a doua euro-africană, va fi selecționata din Belarus pe 4-6 aprilie la Chișinău.