• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Un arbitru moldovean a oficiat finala Champions League la handbal

Un arbitru moldovean a oficiat finala Champions League la handbal

Arbitrul moldovean Nicolae Vizitiu (58 de ani) a deservit meciurile finale ale Champions League la handbal masculin, desfăşurate la Cologne (Franţa), relatează MOLDPRES.

„Am fost la această sărbătoare a handbalului european în postura de delegat al Federaţiei Europene de profil. În faza finală au evoluat cluburile Motpellier HB, HBC Nantes, Paris Saint-Germain, toate din Franţa, şi HC Vardar (Skopje, Macedonia). Eu am fost responsabil de buna desfăşurare într-un meci semifinal şi disputa pentru locul trei. Pretenţii din partea organizatorilor faţă de prestaţia mea nu au fost. Mă bucur că am reprezentat ţara şi în acest domeniu”, a declarat astăzi pentru agenţie Nicolae Vizitiu după revenirea de la turneu în ţară.

Câştigătoarea turneului a devenit Montpellier HB. Potrivit lui Nicolae Vizitiu,  interesul faţă de partidele fazei finale a fost enorm. „Loxess Arena Cologne, locul disputării competiţiei, are cu o capacitate de 20 mii de spectatori. Ea a fost arhiplină la fiecare meci. Partidele au fost urmărite, comentate pe Facebook de aproximativ 2 milioane şi 800 mii de vizitatori. Sunt cifre care vorbesc de la sine despre popularitatea handbalului pe continent”, a mai adaugat el.

Nicolae Vizitiu oficiază meciuri internaţionale cu începere din 1996. Anul curent a fost supervizor la următoarele partide din cadrul Campionatului European: Croaţia – Cehia, Slovenia – Cehia, Germania – Danemarca, Macedonia – Cehia, Ungaria – Spania, Cehia – Ungaria, Danemarca – Ungaria.

A început să arbitreze în handbalul moldovenesc cu începere din 1993. Din 1995 şi până în prezent exercită funcţia secretarului general al Federaţiei Moldoveneşti de Handbal. Delegat al Federaţiei Europene de Handbal la faza finală Champions League, dar rezervată cluburilor feminine,  a mai fost în 2015, la Budapesta (Ungaria). El este unicul arbitru moldovean care deserveşte partide la un asemenea nivel internaţional.