• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Arcașul Dan Olaru a stabilit un nou record național

Arcașul Dan Olaru a stabilit un nou record național

Dinamovistul Dan Olaru a stabilit un nou record național la tir cu arcul la campionatul Moldovei, au informat astăzi surse din cadrul federației de profil.

Noua performanță este egală cu 586 puncte. ”Rezultatul înregistrat ne insuflă mult optimism în ajunul Campionatului Mondial de juniori din Franța la care va participa luna curentă cu începere de la 23 februarie. Dan Olaru se află într-o bună formă sportivă. Ea va fi verificată în ajunul deplasării la Mondiale la turneul internațional de la Cernăuți (Ucraina). Această competiție se va desfășura în perioada 13-17 februarie”, a declarat antrenorul performerului Irina Cecanova.

Campion în concursul seniorilor a devenit Simion Popov. În turneul feminin a învins Alexandra Mîrca. Printre cadeți cel mai precis a fost Nichita Voscoboinicov, iar în competiția respectivă feminină a învins Elizaveta Miron. ”Ea a îndeplinit la acest campionat prima categorie sportivă. Este o arcașă foarte talentată”, a subliniat Irina Cecanova.

Vechiul record la tir cu arcul era egal cu 585 de puncte și îi aparținea lui Dan Olaru. Performanța a fost stabilită anul trecut. Dan Olaru este premiant al Campionatului European de juniori, primul arcaș moldovean care a participat la Jocurile Olimpice (Londra, 2012), unde s-a clasat pe locul 9, producînd una dintre cele mai mari surprize ale turneului după ce a eliminat din concurs doi favoriți.