• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Stadionul ”Dinamo” va fi renovat anul curent

Stadionul ”Dinamo” va fi renovat anul curent

Stadionul ”Dinamo” va fi renovat anul curent au declarat ieri într-o conferință de presă factorii deciziționali implicați în acest proiect.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic a subliniat că la transpunerea în fapt a acestui imperativ al timpului a fost necesar un suport internațional. ”Proiectul a devenit realitate datorită ajutorului acordat de Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Atletism. Costul total al lucrărilor ce urmează să fie efectuate este egal cu 320 mii de euro. Ajunsesem într-o situație  cînd aveam mereu atleți participanți la Jocurile Olimpice, dar ei nu aveau la dispoziție pentru antrenamente acasă nici măcar un metru de de pistă modernă”, a spus oficialul.

Lucrările de renovare prevăd instalarea în toamna curentă a unei piste de alergări de ultimă generație, schimbarea scaunelor tribunelor. Arena urmează să aibă și acoperiș. ”Noi sperăm mult că statul, de asemenea, se va implica în traducerea în viață a acestui proiect. Mă refer la cheltuielile necesare pentru acoperiș”, a declarat Arcadie Bostan, șeful Clubului Sportiv Central”Dinamo”.

Lucrările de renovare vor fi efectuate de o firmă italiană prin intermediul Comitetului Internațional Olimpic.

Pista stadionului Dinamo a fost schimbată ultima dată în anul 1983.Consiliul republican  ”Dinamo” a fost creat la 24 august 1944.  În 1967 dinamoviștii Valentin Guțu și Gheorghe Cotic au devenit campioni ai URSS la sambo, primii campioni băștinași ai imperiului, iar mai apoi – medaliați la Campionatele Europene de judo... În 1972 Anatol Radu a cucerit titlul de campion unional la sprint pe distanța de 200 metri...În 1973 Anatol Ivanenco a obținut titlul de campion absolut al Uniunii Sovietice la tir cu arcul... Campioni ai URSS au mai devenit atleții Svetlana Doljenko-Kracevskaia, Anatol Mamontov, Boris Nesteruc, Boris Poleac (tir), Victor Nasedchin (pentatlon modern)…În perioada 1967-1973 au fost construite două săli sportive, manejul de atletism, poligonul și a fost reconstruit stadionul ”Dinamo”.