• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Olimpicii moldoveni au plecat la Soci

Olimpicii moldoveni au plecat la Soci

Delegația moldovenească a plecat ieri la Jocurile Olimpice de la Soci, care va demara astăzi cu primele probe din concurs.

Printre membrii ei  figurează și austriacul naturalizat Georg Lindner. Iată ce a declarat el în ajunul deplasării. ”Ar fi bine sî închei concursul în primii 30 sportivi sosiți la finiș. Dacă voi obține un loc și mai bun, atunci va fi perfect”, a spus el. "Aștept cu nerăbdare concursul și deschiderea Jocurilor. Obiectivul meu este să evoluez cît mai bine, adică să stabilesc un record personal”, a declarat sportivul. Coechipiera Alexanda Camenșcic a subliniat că sarcina schițată este să fie cît mai sus în clasament. ”Sper să fiu cît mai sus în clasament”, a spus ea.

Românul naturalizat Bogdan Macovei, al patrulea membru al lotului național, a plecat la Olimpiadă luni.

Moldova 1 va transmite în direct 76 de ore concursurile din cadrul Olimpiadei. Guvernul a alocat în acest scop 30 mii de euro. La deschiderea oficială va fi prezent Prim-ministrul Iurie Leancă.

Reprezentanții Moldovei vor concura la următoarele discipline din programul competițional: Alexandra Camenșcic (schi alpin și biatlon), Victor Pinzaru (schi alpin), Georg Linder (slalom uriaș),  Bogdan Macovei (sanie). Solii ei au debutat la această competiție de anvergură în 1994 (Lillehammer) cu doi sportivi: Elena Gorohova și Vasile Gherghi. Cea mai bună evoluție - locul opt - a fost înregistrat de biatlonista Natalia Levcenkova la Olimpiada de la Torino (2006).