• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitova a fost condamnat la închisoare

Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitova a fost condamnat la închisoare

Agresorul jucătoarei de tenis din Cehia, Petra Kvitova, şi-a aflat pedeapsa. Radim Zondra, cel care a rănit-o la mână cu un cuţit în luna decembrie 2016, a fost condamnat la opt ani de închisoare de către un tribunal regional din Cehia. Anunţul a fost făcut marţi, 26 martie.

Sportiva l-a identificat în luna mai 2018, atunci când agresorul a fost arestat în urma unui denunţ anonim. De atunci, au urmat mai multe audieri, iar pe ultima dintre ele a fost în luna februarie când Petre Kvitova a absentat de la meciurile de Fed Cup dintre România şi Cehia pentru a putea merge la tribunal să dea declaraţii.

Audiată de judecători printr-un sistem video, pentru că nu era pregătită să dea ochii cu făptaşul, Petra a derulat clipele extrem de dureroase prin care a trecut: „După ce a intrat în casă, mi-a pus cuţitul la gât, pe la spate. M-am tăiat la degete când l-am apucat cu ambele mâini”, a punctat Kvitova, citată de cehii de la Blesk, înainte să-i spună judecătorului că Radim Zondra a pătruns în casa sa sub imaginea unui inspector care trebuie să-i verifice boilerul: „Tot ce ştiu este că părea destul de tânăr, în jur de 30 de ani, şi că nu avea barbă sau mustaţă. Dacă avea sau nu barbă de trei zile, asta nu-mi mai amintesc".

În timp ce Petra a făcut un efort uriaş pentru a vorbi despre drama care i-a marcat cariera şi viaţa, avocaţii lui Zondra au marşat pe ideea că al lor client are un alibi solid, susţinând că acesta se afla, în momentul atacului, la Napajedla, o localitate care se află la 70 de kilometri de locuinţa din Prostejov a Petrei Kvitova.

Coşmarul Petrei Kvitova a avut loc în decembrie 2016, în pauza dintre sezoane, când hoţul a intrat în casa sa din Prostejov. Petra l-a surprins, iar apoi au urmat scenele povestite mai sus de sportiva din Cehia. Accidentată teribil la mâna stângă, a stat departe de tenis timp de şase luni, revenind pe teren abia în luna mai, la Roland Garros. Dar jocul Petrei nu era acelaşi, evenimentul săpând adânc în moralul tenismenei care şi-a revenit cu adevărat abia în 2018. Anul acesta, Petra a jucat finala de la Australian Open, pierdută cu Naomi Osaka, urcând pe locul al doilea în clasamentul WTA, peste Simona Halep.

Acum, Petra Kvitova, în vârstă de 29 de ani, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, acolo unde o va întâlni pe Ashleigh Barty (22 de ani, nr. 11 WTA).