• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Victorie clară a gazdelor la memorialul ”Pavel Lușcevschi

Victorie clară a gazdelor la memorialul ”Pavel Lușcevschi

Memorialul de box ”Pavel Lușcevschi”, rezervat juniorilor, care s-a desfășurat în week end la Grimăncăuți (Briceni),s-a încheiat  cu o victorie clară a gazdelor.

Ele au dominat în cele mai multe categorii de greutate (șase). Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Davron Borozov (44 kg), Vlad Gavriliuc (46 kg), Igor Bejenaru (52 kg), Roman Cebotari (50 kg), Ahmed Cemortan (60 kg) și Dumitru Gumen (70 kg). ”Turneul a fost un bun prilej de verificare a forțelor. Am văzut pe cine se poate de mizat la Campionatul European din anul curent, carențele care mai pot fi înlăturate la antrenamente. Mai avem încă mult de lucru”, astfel a comentat rezultatele înregistrate antrenorul emerit Petru Caduc, care activează la Școala Specialzată de Box din localitate.

Doi cîștigători ai turneului, Alberto Calota (63 kg) și Claudiu Gheorghe (57 kg), au reprezentat selecționata României.”Am adunat lotul în cantonamente doar săptămîna trecută. Turneul de la Grimăncăuți a fost organizat la un nivel exemplar. Sper să mai revenim aici”, a declarat Robert Băiatu,  antrenorul-coordonator al echipei române. Echipa din Ivano-Frankovsk (Ucraina) a avut doi cîștigători: Volodimir Murzaliov (60 kg) și Taras Galciuk (66 kg). ”Au învins cu adevărat cei mai puternici. Arbitrajul a fost foarte corect. Acesta este un alt mare merit al turneului, organizatorilor lui”, a subliniat Anatol Mușii, antrenorul formației din Ucraina.

Un titlu a revenit lui Victor  Vacula (40 kg)din Tiraspol. Lotul Chișinăului condus de Leonid Tomșa a cucerit primul loc la categoria de greutate pînă la 54 de kilograme. învingător a devenit Vadim Carajia. ”Contez mult pe acest boxer pe viitor. Are toate calitățile de a progresa, deveni și mai puternic”, a opinat Leonid Tomșa la finele competițieie.

Turneul s-a desfășurat a 14-ea oară în memoria  antrenorului dinamovist Pavel Lușcevschi, care a educat o pleiadă de boxeri cu renume. Unul dintre ei, antrenorul emerit, Petru Caduc a lansat în sportul de performanță la rîndul său un alt grup impresionant de performeri: Veaceslav Gojan, campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, Vitalie Grușac, premiant al Olimpiadei de la Sydney, Victor Cotiujanschi și Dumitru Galogoț, premianți la Europene.

Vezi mai mult în Galerie