• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Rafael Nadal out la Australian Open

Rafael Nadal out la Australian Open

Rafael Nadal (1 ATP, 33 de ani) a fost eliminat în sferturile de la Australian Open 2020 de austriacul Dominic Thiem (5 ATP, 26 de ani), scor 6-7, 6-7, 6-4, 6-7, după un meci de 4 ore. Thiem va juca în semifinală cu Alexander Zverev.

Finalist anul trecut, Nadal a fost învins după după o partidă dramatică, în care Thiem a prestat un joc senzațional. Austriacul a servit excelent, s-a deplasat perfect în teren și a trimis lovituri uluitoare cu backhand-ul.

În primul set, Nadal a avut 5-3 și a servit pentru a câștiga setul, dar Thiem a reușit să facă break-ul. Setul a ajuns în tie-break, unde austriacul a dominat schimburile și și-a adjudecat setul. Setul doi a avut o desfășurare aproape la fel. Nadal a condus cu 4-2, dar Thiem a revenit încă o dată. Setul s-a decis din nou în tie-break. La fel ca prima dată, tot Thiem a dominat jocul în tie-break și și-a mărit avantajul la 2-0 la seturi.

Setul trei a fost din nou echilibrat. Cei doi jucători au mers cap la cap până la scorul de 4-4. Nadal a forțat, iar la 5-4 a făcut break-ul decisiv. În setul patru, după ce Nadal a ratat trei mingi de break, la 1-1, Thiem a forțat și a făcut break. Austriacul s-a menținut în avantaj, iar la 5-4 a servit pentru câștigarea meciului. Nadal n-a renunțat la luptă și a profitat de greșelile lui Thiem, reușind să trimită meciul în tie-break.

În tie-break, din nou Thiem a început mai bine. A condus cu 4-2 și a avut două mingi de meci, ratate după greșeli incredibile. În finalul tie-break-ului, la a treia minge de meci a lui Thiem, Nadal a greșit și a trimis mingea în fileu.

Thiem a obținut a 5-a victorie în fața lui Nadal și prima la un turneu de Grand Slam.

Semifinalele de la Australian Open arată în modul următor:

o Novak Djokovic - Roger Federer

o Alexander Zverev - Dominic Thiem