• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Campionatul pe echipe al veteranilor tenisului a fost un succes

Campionatul pe echipe al veteranilor tenisului a fost un succes

Ediția din anul curent a campionatului național pe echipe al veteranilor tenisului ”Cupa FTM”, organizat de Asociația Veteranilor și Amatorilor Tenisului din Moldova (AVTM), a fost un succes frumos, a declarat la ceremonia de închidere a competiției, Marina Tauber, președintele federației de profil.

”Atunci cînd o asociație națională cu experiență și două cluburi serioase, sprijinite de parteneri cu pondere, împătimiți de tenis, își unesc eforturile sub egida Federației de Tenis din Moldova, fiind ajutațe

cu toată deschiderea, responsabilitatea, finalul este, de regulă, frumos.

Mă văd obligată să remarc acest lucru cu plăcere, să subliniez nivelul organizatoric înalt al turneului”, a spus Marina Tauber. Punctul respectiv de vedere a fost împărtășit de toți participanții la turneu.

Turneul a reunit 15 echipe - cu trei mai mult decît la ediția precedentă.

Faza finală s-a desfășurat la Clubul de Tenis "Niagara”, întrunind opt echipe formate fiecare din doi jucători, unul sub 50 de ani si al doilea peste 50 de ani. În etapa decisivă s-au calificat direct cinci echipe, iar alte trei au promovat din calificări, care s-au disputat la Clubul de Tenis "Locomotiva 777". La competiție au participat jucători din Chișinău și din Tiraspol. Cel mai în vîrstă dintre ei a avut vîrsta de 62 ani, iar cel mai tînăr – 18 ani.

În faza grupelor cele opt echipe au fost împărțite în două serii. Meciurile s-au desfășurat conform sistemului competițional fiecare cu fiecare.

Accederea în finala mare și în cea mică s-a decis în ultima zi de concurs  din grupe,  fapt ce vorbește despre concurența strînsă existentă.În ambele grupe cîte trei echipe au adunat un număr egal de puncte. Calificarea în etapa următoare a turneului a fost decisă de criteriile suplimentare de departajare.

În meciul final s-au întîlnit perechile Ion Lambantu/Vladimir Iampolschi – Vladimir Petcov/ Grigori Gramatin. Soarta titlului de campion a fost decisă în meciul de dublu, în care perechea Lambantu/Iampolschi a dat dovadă de o foarte bună sudură și stabilitate de joc. Astfel, după locul trei ocupat la ediția din 2013 echipa Lambantu/Iampolschi obține primul loc, iar duetul  Petcov/Gramatin repetă performanța de anul trecut, devenind vicecampion.

În partida pentru locul trei s-au întîlnit Igor Lelenco/Dan Seu – Veaceslav Dodu/Oleg Bodașco. Cu același scor,ca și în finala amre (2:1) a învins cuplul Lelenco/Seu.

Turneul de consolare s-a desfășurat la complexul ”Locomotiva-777”. Cîștigătoare a devenit perechea Grosu/Alexei.

Campionatul s-a desfășurat a șasea oară. Fondul total de premii a constituit circa 15 mii de lei. Premianții s-au învrednicit de cupe, premii în bani și cadouri ”Babolat”. Președintele AVTM, Slavian Guțu, a mulțumit în mod special pentru contribuție și sprijin important federației naționale, partenerului principal, BABOLAT-Moldova, în persoana dlui Valeriu Helbet, partenerilor și jucătorilor-participanți:Ion Lambantu, Mihail Usatîi, Ceslav Ciuhrii, Oleg Bodașco, precum și Companiei ”Rusnac-MoldAqua”.Campionatul pe echipe desfășurat recent este un start reușit pentru un sezon tenisistic ce se anunță extrem de interesant și diversificat prin turneele planificate și prin partenerii atrași în acordarea sprijinului necesar.