• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Profesorii împătimiți de sport au fost omagiați

Profesorii împătimiți de sport au fost omagiați

Federația Sportului Universitar din Moldova (FSUM) a făcut ieri, la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), într-un cadru festiv, bilanțul Universiadei cadrelor didactice de la instituțiile de învățămînt superior din țară.

”Intenționăm să scoatem din anonimat pe viitor această competiție interesantă din mai multe puncte de vedere, să-i imprimăm o amploare mai mare.Cu ocazia evenimentului de astăzi aduc mulțumiri tuturor celor care au asigurat buna desfășurare a Universiadei”, a subliniat în mesajul de salut adresat premianților Leonid Bujor, președintele FSUM.

”Sînt mai mult ca sigur că la recenta ediție ați adunat o doză suplimentară de optimism, încredere în forțele proprii”, a remarcat Dumitru Ivanov, președintele Consiliului General al Sindicatului Educației și Științei.”Atmosfera binevoitoare ce domină la această manifestare a fost frecventă mereu și în sălile sportive unde v-ați verificat forțele.Este plăcut să te afli printre voi”, a notat Dragoș Hîncu, viceministrul Tineretului și Sportului.

Cele mai multe titluri  de campioni le-a cucerit selecționata Universității de Stta din Moldova. Ea a învins în turneele de tenis de masă, baschet, șah, joc de dame. ”Ne-am clasat pe primul loc într-o dispută strînsă, echilibrată cu reprezentativa Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”.

În finală am întrecut-o cu un scor la limită, 3-2. O prestație foarte bună au avut lectorii Iurie Boldîrev, Tatiana Podoplelova, care în opinia mea joacă la nivel de candidați în maeștri ai sportului”, a declarat Vladimir Guțu, șef de catedră la USM, membru al echipei de tenis de masă.

Campioni ai Universiadei au mai devenit loturile Universității de Stat ”Ion Creangă” (badminton), Universității de Stat de Medicină și Farmaceutică (volei), Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare” (fotbal în sală).La festivitate au fost prezenți rectori și prorectori ai instituțiilor de învățămînt, factori deciziționali ai sportului de performanță din țară.