• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Radu Albot, cel mai bun sportiv în luna februarie

Radu Albot, cel mai bun sportiv în luna februarie

Tenismanul Radu Albot a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în luna trecută, informează astăzi diferite surse electronice.

El a acumulat cel mai mare număr de puncte - 77 - în sondajul efectuat de site-ul sports.md la care au participat majoritatea ziariștilor sportivi din țară.Jucătorul a fost apreciat, în special, pentru evoluția meritorie la turneul internațional de la Guangzhou (China) unde în pereche cu Christopher Rungkat din Indonezia a cîștigat proba de dublu. El a avut și o prestație excelentă în meciul din Cupa Davis cu selecționata Egiptului, încheiat cu scorul 4-1. Radu Albot a obținut în această partidă două vcitorii la simplu și una la dublu în pereche cu Maxim Dubarenco.

Locurile doi-trei în clasament au fost împărțite de arcașul Dan Olaru și înotătoarea Alina Bulmac.

Radu Albot este angajat la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, subdiviziune din cadrul Ministerului de Interne. Lui îi aparțin o serie de performanțe stabilite în premieră în tenisul moldovenesc.În prezent el ocupă locul 164 în clasamentul ATP la simplu şi se află pe poziţia 177 în topul mondial de dublu. Radu Albot (24 de ani)a cîştigat în cariera sa  15 turnee de simplu, 14 Futures şi un Challenger, şi a obţinut încă zece titluri la dublu dintre care şapte Futures şi trei Challenger. El a fost desemnat cel mai bun sportiv și în luna ianuarie.