• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Trei sportivi vor primi burse olimpice pentru pregătirile de Olimpiada de iarnă de la Beijing

Trei sportivi vor primi burse olimpice pentru pregătirile de Olimpiada de iarnă de la Beijing

Sportivii Doina Descalui (sanie), Mihail Usov, Victor Șendrea, ambii la biatlon, care se află în pregătiri pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (2022) vor primi burse lunare în sumă de 1000 dolari la Comitetul Internațional Olimpic (CIO), relatează diferite surse electronice.

Conform procedurilor stabilite de CIO, contractul pentru oferirea bursei olimpice urmează să fie semnat de către sportiv, Federația Națională de profil și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

La sediul CNOS s-au prezentat recent sportiva Doina Descalui și secretarul general al Federației de schi și sanie Petru Bria. Ei au semnat contractul în prezența vicepreședintelui Nicolae Piatac și secretarului general al CNOS Cristina Vasilianov. Rigorile respective au fost respectate cu strictețe, deoarece  anterior la tema burselor olimpice a existat un conflict între Federația națională de profil și CNOS.

Valoarea lunară a bursei olimpice, conform contractului, poate fi utilizată pentru următoarele necesități: acces la instalații sportive adecvate, antrenor specializat în disciplina sportivă concretă, asigurare de accidente și îmbolnăvire, suport pentru cheltuieli de cazare și masă, cheltuieli pentru participare la competiții oficiale, suma adecvată pentru bani de buzunar.