• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Veaceslav Manolachi solicită 3,5 milioane lei anual de la MTS

Veaceslav Manolachi solicită 3,5 milioane lei anual de la MTS

Veaceslav Manolachi, președintele Federației de Judo din Moldova, a solicitat  o sumă mai mare de bani de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) pentru lotul național.

”MTS ne-a rezervat 800 mii de lei în 2014. În cele trei luni ale anului curent jumătate din această sumă de bani a fost deja cheltuită pentru cantonamentul din România, participarea la turneele internaționale  din Austria și Germania. Însă, noi, conform regulamentului internațional, urmează să ne încadrăm în lupta pentru a obține biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Am în vedere, participarea la turneele din seria Grand Prix, Grand Slam, etapele Cupei Mondiale, Campionatele European și Mondial pentru a obține punctele necesare în clasamentul general și să ne ,  calificăm la Olimpiadă. În opinia mea, conform calculelor făcute, pentru aceasta este necesară suma de aproximativ 3,5 milioane lei anual”, a declarat președintele federației.

Fiind întrebat cine dintre membrii lotului au șanse de promovare la Jocurile Olimpice, el a numit trei sportivi. ”Mizez, în special, pe evoluțiile lui Igor Soroca, Valeriu Duminică și Nicanor Zaboroșciuc.Depinde mult, însă, și de ei, de atitudinea de care vor da dovadă la antrenamente”, a precizat oficialul.

Cea mai mare performanță în judoul moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care a devenit vicecampion mondial la categoria semigrea. Urmează în acest top Sergiu Toma, care este medaliat cu argint la Europene și bronz la Mondiale.