• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное În plus vor mai beneficia și de rentă viageră

În plus vor mai beneficia și de rentă viageră

Premianții Campionatului European de lupte libere și greco-romane vor fi remunerați, conform regulamentului, a declarat Octavian Bodișteanu, ministrul Tineretului și Sportului.

”Toți vor primi după merit, conform regulamentului existent”, a subliniat oficialul. Medalia de argint va fi remunerată cu 44 mii de lei, bronzul obținut va fi răsplătit cu 30 mii de lei. Aceeași sumă urmează să primească și antrenorii performerilor.

La Europenele încheiate duminică la Vantaa (Finlanda) echipa națională a obținut în premieră o medalie de argint și trei de bronz. Victor Ciobanu (59 kg) a cucerit medalia de argint la turneul de lupte greco-romane. El i-a cedat doar în finală bulgarului Aleksandar Kostadinov. Pînă la acest ultim duel el l-a învins în optimile de finală pe Denis Menekse din Germania, în sferturile de finală - pe Kamran Mammadov (Azerbaidjan), iar în semifinală - pe Rahman Bilici (Turcia).

Posesori ai medaliilor de bronz au devenit luptătorii de stil liber Nicolae Cebanu (97 kg), Andrei Perpelița (61 kg) și Natalia Budu (53 kg). Toți medaliații vor beneficia și de renta viageră după ce vor împlini 35 de ani. Selecționata a fost pregătită de antrenorii Ruslan Bodișteanu și Anatol Guidea.