• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Ivan Bratan a explicat neparticiparea lui Anatol Cîrîcu la Europene

Ivan Bratan a explicat neparticiparea lui Anatol Cîrîcu la Europene

Ivan Bratan, antrenorul campionului european la haltere Anatol Cîrîcu a explicat astăzi într-o conferință de presă neparticiparea elevului său, Anatol Cîrîcu, campion continental, larecentul Campionat European de la Tel Aviv (Israel).

”Anatol Cîrîcu se pregătește de Campionatul Mondial, care va avea loc în noiembrie curent în Kazahstan. În plus, nu a vindecat definitiv o accidentare. La Mondialele din acest an vor fi puse în joc, disputate și bilete de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Acestea-s motivele ce ne-au determinat să nu concurăm”, a declarat tehnicianul.

Fiind rugat să precizeze de ce totuși Anatol Cîrîcu a fost inclus în componența echipei naționale și a fost prezent la turneul de la Tel Aviv el a spus că elevul său a dorit să-și urmărească unii dintre eventualii concurenți la Mondiale. ”El a fost inclus în lot pentru a primi mai ușor, mai repede viza de întrare în Israel. Și-a procurat biletul avia din bani proprii. A dorit să fie pe rol de spectator pentru a-i urmări pe unii dintre viitorii adversari la Mondiale. Și-a împlinit și un vis. A dorit să se scalde în Marea Moartă”, a precizat Ivan Bratan.

În afară de titlul de campion european Anatol Cîrîcu este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra,categoria de greutate pînă la 94 kilograme.