• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Comitetul Național Olimpic și-a revizuit statutul

Comitetul Național Olimpic și-a revizuit statutul

Adunarea anuală a Comitetului Național Olimpic (CNO) a aprobat ieri noua redacție a statutului, care include o serie de reglementări noi.

Potrivit lor, de acum înainte CNO se va numi Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova. În opinia experților, în plan administrativ acesta a fost cel mai important dosar analizat, perfectat în 2013. Ca urmare, CNOS își va consolida legitimitatea în calitate de organizație umbrelă a mișcării sportive din țară.

Adunarea a constatat că anul trecut a fost marcat de rezultate sportive substanțiale: evoluțiile meritorii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht (Olanda), performanțele promițătoare înregistrate pe arena internațională la haltere, box, lupte libere, lupte feminine, taekwon-do WTF, ș.a. Sponsorilor și partenerilor: Moldova Agroindbank, Orhei Vit, Cristalina de Purcari, Ecosport Gym le-a fost aduse mulțumiri pentru  colaborarea eficientă.Concomitent, s-a atras atenția asupra faptului că în procesul de pregătire a sportivilor moldoveni de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016) există încă multe carențe ce trebuie să fie lichidate în timpul cel mai apropiat.

Adunarea Generală a aprobat raportul despre activitatea CNO în 2013 și raportul Comisiei de cenzori cu privire la activitatea financiară a CNO.La lucrările ei au asistat Dragoș Hîncu, viceministrul Tineretului și Sportului.