• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Marcel Trudov: ”Va fi încă mult timp greu în judo”

Marcel Trudov: ”Va fi încă mult timp greu în judo”

Lotul național de judo și-a încheiat evoluția la Campionatul European, care se desfășoară la Montpellier (Franța).

Igor Soroca (73 kg) a cedat în primul meci disputat și a fost eliminat din concurs. Valeriu Duminică (81 kg) a învins în partida inaugurală, dar a suferit eșec în următoarea confruntare și a părăsit, de asemenea, competiția. În prima zi de întreceri Tatiana Osoianu (48 kg) a fost învins în prima întîlnire, abandonînd turneul.

Solicitat să comenteze rezultatele, șansele ce le aveau reprezentanții Moldovei la campionat, Marcel Trudov, premiant la Europene, a declarat  că judoul autohton traversează o perioadă dificilă. ”Valeriu Duminică a avut, în opinia mea, un culoar mai favorabil. Speram că va intra, cel puțin, în recalificări și va lupta pentru o medalie de bronz. Cu regret, n-a fost să fie. Judoul din țară treci printr-o perioadă grea după decizia antrenorului Vasile Colța de a legitima șase judocani de frunte din țară în Emiratele Arabe Unite. Va trece mult timp pentru a recupera golul apărut”, a spus performerul.

Valeriu Duminică a devenit recent medaliat cu bronz la turneul internațional din seria Grand Prix de la Samsun (Turcia). Igor Soroca are în palmares cîteva victorii impresionate în fața unor judocani redutabili din lume.Tatiana Osoianu este medaliată cu bronz la Europenele de tineret.

Cea mai bună performanță pe arena internațională a obținut-o Victor Florescu, care-i vicecampion mondial la categoria semigrea.