• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Olimpus-USEFS-85, campioană națională la handbal

Olimpus-USEFS-85, campioană națională la handbal

Echipa Olimpus-USEFS-85 Chișinău a devenit în week end campioană națională la handbal masculin în urma victoriei repurtată cu scorul 33-31 la sala Alexia din capitală în meciul disputat cu PGU Tiraspol.

La pauză ea era condusă cu 16-15. Tiraspolenii și-au păstrat avantajul cu un punct pînă în minutul 44 (25-24), fiind mereu egalați după care urmează desprinderea gazdelor (27-25), iar în minutul 52 este consemnată diferența deja cu cinci puncte (31-26). Superioritatea a fost obținută, în mare măsură prestației de excepție a portarului ucrainean Dmitrii Veremciuk, care a parat șase goluri ca și făcute.

A urmat punctul culminant cînd chișinăuenii au încălcat regulamentul și au jucat cîteva minute cu patru jucători contra șapte ale partenerei de întrecere. Situația din teren la capitolul componențe s-a echilibrat abia cu aproximativ două minute pînă la fluierul final cînd diferența de scor era deja de două goluri. Ea s-a menținut pînă la expirarea timpului regulamentar. Scor final: 33-31.

”Am intuit că va fi un meci foarte dificil, dar nu chiar într-atît de dramatic”, a declarat la finele partidei Anatol Pervanciuc, patronul clubului. ”Am avut în cariera mea meciuri și mai bune cînd am salvat poarta și de mai multe goluri”, s-a confesionat Dmitrii Veremciuk. ”Este al patrulea titlu consecutiv obținut în ultimii patru ani: primul loc cu Știința Bacău (România),Divizia A, în 2011, primul loc cu CSM Bacău în umrătorul an în campionatul României, Cupa Intercontinentală, rezervată țărilor cu handbal în curs de dezvoltare cucerită cu selecționata Moldovei în 2013 și acest trofeu în campionatul național”, a subliniat Nicolae Gumeniuc, antrenorul echipei chișinăuiene.

Olimpus-USEFS-85 a mai cucerit titlul de campioană națională în 2011-2012.