• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное În memoria reputatului antrenor Andrei Dogai

În memoria reputatului antrenor Andrei Dogai

Premianții celei de-a 30-ea ediții a memorialului de sambo ”Andrei Doga” au fost desemnați în week end la sala polivalentă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Cîștigători au devenit: Nicolae Gafin (52 kg), Nicolae Foca (57 kg), Denis Vieru (62 kg), Veaceslav Plămădeală (68 kg), Dan Burlac (74 kg), Iurie Leu (82 kg), Ghenadie Prețivatîi (90 kg), Marcel Taran (100 kg) și Serghei Spivac (plus 100 kg). Toți,inlcusiv sportivii clasați pe locurile doi-trei au devenit posesori ai diplomelor și cadourilor oferite de organizatorii.

Cel mai tînăr participant (Nicolae Foca) și Veaceslav Plămădeală, care a concurat la categoria de greutate în care s-a luptat în tinerețe Andrei Doga s-au învrednicit de cadouri speciale - televizoare. ”A fost un turneu organizat la nivel bun. El va avea, la sigur, continuitate pe viitor”, a declarat pentru agenție arbitrul principal al competiției Mihail Ciudin, unul dintre elevii lui Andrei Doga. ”Vom depune toate eforturile pentru a-l face și mai interesant, competitiv”, s-a confesionat soția tehnicianului, Raisa.

La turneu a participat și echipa clubului bulgar Ilinden din Sofia.

Andrei Doga este considerat fondatorul lupte sambo în Moldova. El a educat peste 130 de maeștri ai sportului. În perioada activității dumnealui în componența selecționatei Uniunii Sovietice au evoluat compatrioții Vasile Usic, Valentin Guțu, Gheorghe Cotic, Petru Lubineț, Vladimir Șarcanschi, Constantin Bas. El a fost unul dintre membrii staff-ului tehnic al echipei de judo a URSS la Jocurile Olimpice de la Montreal (Canada) cînd Vladimir Nevzorov a cucerit medalia de aur în premieră în istoria judoului sovietic.