• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Performanță în voleiul masculin

Performanță în voleiul masculin

Echipa națională de volei masculin s-a calificat, în premieră, în manșa secundă a preliminariilor Campionatului European.

Ea a obținut acest drept la turneul din Luxemburg unde a repurtat trei victorii în meciurile disputate cu echipe plasate mai sus în clasamentul european. În prima partidă voleibaliștii moldoveni au învins reprezentativa Israelului cu scorul 3-0 ((25:22, 25:21, 25:19). În cea de-a doua întîlnire au devansat-o cu același scor pe echipa țării-gazdă (25-18, 25-22, 25-13), iar în ultima confruntare au întrecut formația Letoniei cu scorul 3-2 (25:20, 22:25, 25:18, 20:25, 15:9).

Președintele federației naționale de profil, Artur Romașcan a declarat pentru presă la revenirea în țară că a răsplătit astfel încrederea prietenilor, sponsorilor. ”Ei m-au ajutat să adun 90 mii de lei necesari pentru deplasare, participarea la turneu. Le-am justificat încrederea acordată și mă bucur sincer că banii nu au fost cheltuiți în van. Am economisit fiecare bănuț. Important este că ne-am atins scopul propus”, a spus oficialul.

Cu începere de la 16 mai curent echipa moldoveană va concura la al doilea turneu preliminar, care se va desfășura în Portugalia. Adversarele ei vor fi selecționatele țării-gazdă, Finlandei și Austriei.