• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Dan Olaru, vicecampion european de juniori la tir cu arcul

Dan Olaru, vicecampion european de juniori la tir cu arcul

Arcașul moldovean, Dan Olaru a cucerit  medalia de argint la Campionatul European de juniori, desfășurat  la Ljubljana (Slovenia).

El a urcat pe treapta a doua a podiumului de remiere după ce i-a învins, în ordine, pe Ivan Raku (Belarus), Robin Ramaekers (Belgia), Olmo Sejio (Spania), Sven Herzig (Germania). În finală dinamovistul chișinăuian i-a cedat cu scorul 4-6 lui Galsan Bazarzhapov (Federația Rusă).

Anterior Dan Olaru a mai obținut medalia de bronz în concursul pe echipe, evoluînd împreună cu Oleg Lagutco și Artur Buliga. Solicitat de agenție să comenteze succesul înregistrat Marcel Televca, președintele federației naționale de profil, a declarat că este mulțumit. ”Sînt plăcut surprins de medaliile obținute. În special, de bronzul cucerit în concursul pe echipe la care aveam anumite șanse în ajunul competiției, dar nu  prea mari. Speranțele la un loc pe podiumul de premiere erau legate, în primul rînd, de evoluția lui Dan Olaru. Le-a îndreptățit”, a declarat oficialul.

Dan Olaru este membru al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. El este primul arcaș moldovean care a participat la Jocurile Olimpice. La Olimpiada de la Londra sportivul în vîrstă de numai 16 ani a debutat și s-a clasat pe locul nouă, producînd una dintre cele mai plăcute surprize pentru delegația moldovenească.