• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Alexei Pervanciuc și-a propus să schimbe ceva în handbal

Alexei Pervanciuc și-a propus să schimbe ceva în handbal

Căpitanul-jucător al campioanei Moldovei  Olimpus-85 USEFS Chișinău, Alexei Pervanciuc a propus  un proiect de revigorare a handbalului masculin din țară.

Potrivit lui, pentru ca lucrurile la acest gen de sport să se dezvolte pe un făgaș normal, ascendent, este necesar de a întreprinde o serie de acțiuni concrete. Asta chiar dacă au fost obținute în ultimul timp și performanțe ce nu trebuie să fie trecute cu vederea: echipa națională de tineret a cîștigat Cupa Intercontinentală, rezervată țărilor cu handbal în curs de dezvoltare, lotul de juniori al Moldovei s-a clasat recent pe locul trei la turneul internațional din Andorra, turneele intercluburi europene sînt deservite și de un duet de arbitri moldoveni, au fost date în folosință două săli moderne de handbal. ”Dar există și o sumedenie de probleme. De exemplu, Școala specializată din Chișinău este în curs de dispariție.Cu începre din anul 2009 nu mai există selecționata Moldovei.Campionatul instituțiilor de învățămînt superior nu se desfășoară.Există mari lacune în politica de transferuri a federației naționale de profil...”, a declarat Alexei Pervanciuc.

În opinia lui, aspectul financiar al activității federației lasă de dorit. ”Ea trebuie să prezinte dări de seamă trimestrial nu odată în cinci ani”, a

spus căpitanul-jucător al echipei Olimpus-85 USEFS.”Este necesar de a stabili relații mai strînse de colaborare cu Federația Europeană și cea Internațională de profil. Noi am avea numai de cîștigat din această conlucrare”, a subliniat Alexei Pervanciuc, care a propus la postul de viitor președinte al federației pe Igor Vrabie, care a practicat handbalul, dar este cunoscut în țară mai mult grație performanțelor înregistrate în automobilism.

Anterior la acest post a fost propus omul de afaceri Ilan Șor, dar acesta și-a retras candidatura. Funcțiaa președintelui federației de profil este exercitată pe moment de Nicolae Piatac, prim-vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv.