• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Donbaschet USM, campioană națională la baschet

Donbaschet USM, campioană națională la baschet

Echipa Donbaschet USM Dondușeni a obținut în week end, la Cahul, titlul de campioană națională la baschet.

Ea și-a adjudecat titlul după ce a învins-o și în cel de-al treilea meci al turneului play off pe formația din localitate, Gama.

Ca și în cele două partide precedente Donbaschet USM a luat un start puternic și a încheiat prima repriză cu scorul 23-8 în favoarea sa. În runda a doua ea a menținut ritmul de joc propus, învingînd cu scorul 26-17.În următorul sfert de joc Donbaschet USM și-a propus o mică relaxare și tabela de marcaj a indicat un rezultat de egalitate (22-22). În ultima repriză oaspeții au învins cu 19-16. Scor general: 87-66.

Ruslan Varzari, antrenorul campioanei a declarat pentru mass-media la finele întîlnirii că esențialul în această dispută finală a fost concluzia trasă după meciul final din Cupa țării, disputat cu Gama. ”Am rugat toți jucătorii să nu se relaxeze, să se concentreze maximal. În ajunul meciurilor din turneul play off am tras concluziile necesare după înfrîngerea suferită în finala Cupei Moldovei disputată cu Gama și am învins”, a spus el.

Roman Russu, antrenorul echipei Gama a subliniat că elevii săi nu se află pe moment într-o formă sportivă maximă. ”Jucătorii sînt obosiți, nu se află într-o formă sportivî înaltă. Am pierdut, dar oricum consider că am avut un sezon reușit după ce am cucerit Cupa și ne-am clasat pe locul doi”, a spus el.

Cel mai bun fundaș al campionatului a fost desemnat Roman Russu (Gama). Titlul de cel mai bun atacant i-a fost acordat lui Eugen Nartov (Donbaschet USM). Cel mai bun pivot a fost numit Ivan Cropotov (UASM). Titlul MVP al campionatului i-a revenit lui Eugen Melnic (Donbaschet USM).