• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Michael Schumacher comunică după revenirea din comă

Michael Schumacher comunică după revenirea din comă

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care luni a ieşit din comă şi a fost mutat din spitalul din Grenoble, comunică uneori cu membrii familiei sale şi cu medicii prin intermediul ochilor, scrie cotidianul Bild.

Potrivit Bild, Schumacher reacţionează cel mai bine la soţia sa, Corinna, care a stat alături de el în toate cele 169 de zile de la accidentul de schi."El poate comunica uneori cu membrii familiei şi cu medicii cu ajutorul ochilor. În plus, fostul pilot poate respira singur în unele momente, deşi este conectat la aparatul de respirat. Voinţa sa şi cea a soţiei, Corinna, au fost cele care l-au ajutat pe fostul campion mondial să-şi revină din comă", scrie Bild.

Pînă acum se ştia că Schumacher poate auzi voci şi că răspunde la atingeri.

Purtătorul de cuvînt al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a anunţat, luni, într-un comunicat, că Michael Schumacher a ieşit din comă şi a părăsit spitalul din Grenoble. El va urma o "lungă perioadă de readaptare", la un spital din Lausanne, unde a fost transferat.

"Schumacher a fost adus în această dimineaţă la Spitalul Universitar din Lausanne", a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtătorul de cuvânt al spitalului elveţian.

Lausanne este la aproximativ 40 de kilometri de locuinţa septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman.