• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Marcel Guidea a optat pentru Rusia în speranța că va deveni și mai tare

Marcel Guidea a optat pentru Rusia în speranța că va deveni și mai tare

Halterofilul moldovean, Marcel Guidea (94 kg)în vîrstă de 19 ani, multiplu premiant la Campionatul European și Mondial de juniori a declarat într-o conferință de presă că va reprezenta pe viitor Federația Rusă pe arena internațională, relatează MOLDPRES.

”Mi-au oferit condiții mult mai bune de antrenamente, refacere. Am să am și o bursă ce-mi va permite să privesc mai optimist la viață, viitorul meu. Sper ca totul să fie bine”, a declarat tînărul performer.

Tatăl și antrenorul lui, Vasile Guidea a declarat că a investit în performanțele fiului tot ce a adunat în ultimii zece ani de muncă în țară și peste hotare.”Cu resursele existente pe moment nu mai puteam să continuăm normal antrenamentele. Am decis să apărăm culorile sportive al Rusiei. Marcel va avea un salariu lunar egal cu 3500 dolari și tot necesarul pentru antrenamente, deplasări la cantonamente și turnee”, a spus el.

”Toate documentele necesare pentru transferul său au fost făcute, conform legislației în vigoare. Decizia de a pleca a fost aprobată de executivul federației”, a declarat Tudor Casapu, președintele Federației Moldovenești de Haltere.

În 2014 au plecat din țară cu acordul federației pentru a reprezenta Azerbaidjanul Cristina Iovu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra și Iurie Dudoglo, premiant la Europenele de cadeți, juniori.

Marcel Guidea este originar din Vărzărești (Nisporeni), a absolvit Liceul municipal sportiv din Chișinău. Recent la Kazan (Federația Rusă) a devenit vicecampion mondial de juniori.