• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Vioorel Marinescu și Mihail Maler au cucerit Europa

Vioorel Marinescu și Mihail Maler au cucerit Europa

Campionii europeni de judo (veterani) Viorel Marinescu (categoria supergrea) și Mihail Maler (90 kg)au mărturisit  într-o conferință de presă prin ce se explică pasiunea lor față de acest gen de sport.

Viorel Marinescu, colonel la Serviciul Protecție și Pază de Stat, care a concurat la Europenele de la Praga (Cehia) la categoria de vîrstă plus 40 de ani a declarat că sînt lucruri pe care le înțeleg doar fanaticii. ”Mie, pur și simplu, îmi place judoul și în fiecare zi, mort-copt, mă duc în sală ca să exersezi diferite procedee. Asta mă ajută să fiu într-o formă sportivă bună, să fiu la nivelul exigențelor și la serviciu”, s-a confesionat campionul care a învins în patru meciuri. ”L-am depășit în primul tur pe reprezentantul Germaniei, apoi am trecut de doi francezi, iar în finală l-am învins pe solul Federației Ruse. La categoria mea au evoluat peste 30 de sportivi. Ca să vă faceți o mai bună imagine despre campionat vă dau cîteva cifre. Federația Rusă a fost prezentă cu 130 de sportivi, Franța - cu 127”, a mai spus el.

Pensionarul Mihail Maler a evoluat la categoria de vîrstă peste 70 de ani. ”Eu fac  zilnic cîte două antrenamente. Primul - în parcul Valea trandafirilor. Al doilea - la Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv.Numai astfel pot fi într-o formă sportivă înaltă, care îmi permite să înving. Titlul cucerit este al doilea. Anul trecut am obținut medalia de aur la europenele de la Paris”, a spus el.

”Ei constituie un un exemplu demn de urmat pentru tinerii sportivi. Sînt mîndru că au reprezentat destoinic Moldova pe arena internațională”, a subliniat Veaceslav Manolachi, preșdintele federației naționale de profil.

Viorel Marinescu are în palmares și titlul de campion mondial. Mihail Maler este vicecampion mondial. Peste aproximativ două luni ei intenționează să concureze și la Campionatul Mondial, care se va desfășura la Malaga (Spania).